18:05 12.02.2019

Програма МВФ включає можливість фінансування держбюджету - представник фонду

2 хв читати
Програма МВФ включає можливість фінансування держбюджету - представник фонду

Програма співробітництва України з Міжнародним валютним фондом (МВФ) у рамках механізму stand-by (SBA) технічно передбачає можливість направлення частини коштів на фінансування держбюджету, повідомив постійний представник фонду в Україні Йоста Люнгман.

"Формально це можливо, щоб частину коштів було направлено до держбюджету. Але для цього є певні умови, і ми не обговорювали таку можливість у рамках цієї SBA", - сказав він під час щорічної інвестиційної конференції групи Dragon Capital у Києві у вівторок.

Й.Люнгман нагадав, що раніше МВФ уже фінансував держбюджет, зокрема під час програми SBA, яку було укладено в 2014 році. Водночас він додав, що в рамках діючої програми в цьому немає необхідності.

"Бюджет збалансований, тому у фінансуванні фондом держбюджету немає необхідності. Отже, всі кошти поточної програми SBA буде зараховано до резервів Національного банку України", - зазначив він.

Глава Міністерства фінансів України Оксана Маркарова підтвердила відсутність необхідності зарахування коштів МВФ до держбюджету.

"Так, цей рік буде складним - близько третини доходів держбюджету мають бути направлені на обслуговування та погашення державного боргу. Але ми дуже активно працювали над розвитком внутрішнього ринку держоблігацій. До того ж протягом наступних кілька місяців в Україну зайде Clearstream і доступ до держоблігацій буде набагато простішим", - зазначила вона.

Як повідомлялося, Рада директорів МВФ за підсумками засідання 19 грудня 2018 року затвердила нову програму співпраці з Україною в рамках механізму stand-by. Обсяг 14-місячної програми еквівалентний SDR2,8 млрд, або майже $3,9 млрд. При цьому SDR1 млрд (приблизно $1,4 млрд) надано відразу, тоді як решту коштів буде надано за підсумками перегляду програми в травні та вересні 2019 року.

Нова програма SBA забезпечить підтримку економічної політики влади в 2019 році й зосередиться на утриманні макроекономічної та фінансової стабільності, зазначали тоді у фонді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Stolitsa Group лідирує за обсягом введеного житла в Києві, "РІЕЛ" - у Львові

Philip Morris запустив нову фабрику у Львівській області

"Укренерго" допускає аварійні відключення е/е в Україні з 18:00 до 23:00 середи в разі зростання споживання

Керівництво БЕБ закликає проконтролювати слідство на Львівській тютюновій фабриці - ТСК

Ситуація в енергетиці дуже складна, але влада працює над мінімізацією ризиків до старту опалювального сезону - Шмигаль

Продовження режиму безмитної торгівлі стосується переважно торгівлі агротоварами - Свириденко

Arricano збільшує представленість українських виробників серед орендарів ТРЦ

Кабмін призначив Висоцького в. о. міністра агрополітики, Шкуракова - в. о. глави Мінвідновлення

Arricano збільшує представленість українських виробників серед орендарів ТРЦ

НБУ проти збільшення строків повернення експортної виручки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА