19:30 06.02.2019

У ЄС закликають ВР ухвалити законопроект №2413 як один із ключових для реформи регулювання фінринку в Україні

2 хв читати
У ЄС закликають ВР ухвалити законопроект №2413 як один із ключових для реформи регулювання фінринку в Україні

Європейський Союз висловлює свою підтримку законопроекту №2413 як одному з ключових кроків у сфері реформи регулювання фінансового ринку в Україні.

"Стабільність фінансового сектора надзвичайно важлива для поширення економічних вигод для ширших кіл і залучення більшої частини населення в економіку країни", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому в середу ввечері на сторінці представництва ЄС в Україні у Facebook.

В інформації зазначається, що лише безпечні та надійні фінансові установи, які діють згідно з міжнародними стандартами та принципами справедливого бізнесу і здорової конкуренції, можуть підтримувати зростання корпоративного сектора та економіки в цілому, а також захищати права та інтереси інвесторів.

"Від 2015 року ми бачимо поступове запровадження міжнародних правил щодо достатності капіталу, ліквідності, корпоративного управління, розкриття інформації та управління ризиками в банківському секторі України. Хоча ще чимало потрібно зробити, ці досягнення дають впевненість у тому, що цей сектор рухається в правильному напрямі", - йдеться в повідомленні.

У представництві ЄС в Україні зазначають, що сфері небанківського фінансового ринку й досі бракує належного регулювання та ефективного й дієвого нагляду. Українське законодавство, що регулює фінансовий ринок, має підлягати ретельному перегляду та наближенню до законодавства та стандартів Євросоюзу відповідно до зобов'язань України в рамках Угоди про асоціацію між ЄС та Україною.

Ухвалення проекту закону №2413 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо консолідації функцій із державного регулювання ринків фінансових послуг" (закон "спліт") є першим інституційним кроком для досягнення цієї амбітної мети. "Ми вважаємо, що наглядова модель, запропонована в проекті закону №2413, якнайкраще здатна підвищити ефективність регулювання фінансового ринку в Україні з урахуванням структури її фінансового сектора, рівня інституційного розвитку та незалежності різних задіяних органів влади", - зазначають євродипломати.

"Отже, ми закликаємо Верховну Раду України ухвалити проект закону №2413, спрямованого на забезпечення повернення довіри суспільства до небанківського фінансового ринку та його здорового розвитку. ЄС готовий і надалі підтримувати Україну на цьому шляху", - запевнили в представництві ЄС в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Керівництво БЕБ закликає проконтролювати слідство на Львівській тютюновій фабриці - ТСК

Ситуація в енергетиці дуже складна, але влада працює над мінімізацією ризиків до старту опалювального сезону - Шмигаль

Продовження режиму безмитної торгівлі стосується переважно торгівлі агротоварами - Свириденко

Arricano збільшує представленість українських виробників серед орендарів ТРЦ

Кабмін призначив Висоцького в. о. міністра агрополітики, Шкуракова - в. о. глави Мінвідновлення

Arricano збільшує представленість українських виробників серед орендарів ТРЦ

НБУ проти збільшення строків повернення експортної виручки

США підвищують мита для товарів китайського експорту на суму $18 млрд на рік

Збільшено термін обмежень е/е для промспоживачів, імпорт знову рекордний - "Укренерго"

Попит на зарядні станції та інші альтернативні джерела живлення в мережі "Фокстрот" зріс утричі з початку року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА