15:23 05.02.2019

"СЕТАМ" з осені минулого року продало права оренди землі на 32 млн грн

1 хв читати
"СЕТАМ" з осені минулого року продало права оренди землі на 32 млн грн

ДП "СЕТАМ" Міністерства юстиції України з початку запуску проекту в середині вересня 2018 року провело через платформу OpenMarketLand понад 300 електронних торгів прав оренди на землю і в результаті отримало 32,3 млн грн.

Відповідно до прес-релізу "СЕТАМ", до продажу на спеціальному майданчику було запропоновано права оренди на ділянки у всіх областях України.

"Загалом кількість проведених аукціонів на OpenMarketLand - 507. Кількість успішних проведених аукціонів на OpenMarketLand - 301. Загальна стартова сума продажу - 10,647 млн грн. Загальна (отримана) сума - 32,328 млн грн", - зазначається в повідомленні.

У "СЕТАМ" зауважили, що торги з продажу оренди землі відбуваються виключно з використанням технології Blockchain.

Як повідомлялося, ДП "СЕТАМ" розпочало електронні торги з прав оренди земельних ділянок у держвласності 17 вересня, торги відбулися через 30 днів. Земельні аукціони традиційного формату продовжують діяти до внесення змін до Земельного кодексу України.

Пізніше перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов анонсував старт електронних аукціонів із продажу прав оренди земельних ділянок, що перебувають у державній власності, через майданчик "Prozorro.Продажі".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА