08:29 22.01.2019

У Давосі відкривається сесія Всесвітнього економічного форуму

1 хв читати
У Давосі відкривається сесія Всесвітнього економічного форуму

Щорічна сесія Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ) в 49-й раз відбудеться в Давосі. Швейцарський гірськолижний курорт з 22 до 25 січня прийматиме близько 3 тис. представників органів влади, міждержавних структур, громадських діячів, керівників найбільших компаній і банків.

Тема форуму: "Глобалізація 4.0: Формування глобальної архітектури в столітті четвертої індустріальної революції".

На відміну від минулого року, коли візит Дональда Трампа серйозно перекроїв програму форуму і сконцентрував увагу учасників насамперед на політиці (тим більше що світова економіка тоді показувала відмінну динаміку, а міжнародні організації переглядали свої прогнози в бік поліпшення), цього разу ніщо не відволікатиме Давос від винесеної в назву теми. Президент США скасував поїздку до Швейцарії через шатдаун, внутрішньополітичні проблеми змушують залишатися вдома також лідерів Великої Британії та Франції (рік тому сюди приїжджали всі троє). Еліту світової політики цього разу представлятимуть в Давосі канцлер Німеччини Ангела Меркель і прем'єр Японії Сіндзо Абе.

В останній день форуму за традицією проходить сесія за участю глави МВФ і представників найбільших центробанків світу, присвячена перспективам зростання глобальної економіки. Випереджаючи відкриття форуму, МВФ знизив прогноз щодо темпів зростання світового ВВП у 2019 р до 3,5% з 3,7%.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА