20:16 27.12.2018

Україна залучила EUR349,3 млн дешевше ніж 4% під гарантію МБРР

2 хв читати
Україна залучила EUR349,3 млн дешевше ніж 4% під гарантію МБРР

Україна залучила у Deutsche Bank кредит на EUR349,3 млн під гарантію Міжнародного банку реконструкції і розвитку (МБРР, структура Світового банку), повідомило Міністерство фінансів у четвер.

"Першу позику під гарантію Світового банку встигли залучити в цьому році. EUR349,3 млн двома траншами, більший з яких на десять років із пільговим періодом в 4,5 року і під відсоткову ставку менше 4%", - прокоментувала це залучення міністр фінансів Оксана Маркарова на своїй сторінці у Facebook.

За даними відомства, транш "А" у розмірі EUR53,2 млн має термін погашення чотири роки, транш "В" у розмірі EUR296,1 млн - десять років (через чотири роки і шість місяців після залучення коштів позика підлягає поступовому погашенню певними сумами кожні півроку).

За кредитом було використано частину гарантії в сумі $375 млн в євровому еквіваленті із загальної суми гарантії Світового банку у розмірі $750 млн.

Мінфін також повідомив, що залучення чергового кредиту під невикористану частину гарантії СБ очікується в першому кварталі 2019 року, тоді як О.Маркарова в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" минулого тижня сказала про плани залучити цей кредит вже в січні в доларах.

Як повідомлялося, рада виконавчих директорів СБ 18 грудня 2018 року схвалила надання Україні гарантій у розмірі $750 млн як підтримку державної політики.

Згідно з прес-релізом СБ, зазначена гарантія допоможе Україні залучити до державного бюджету на міжнародних ринках близько $1 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА