19:20 20.12.2018

Україна і Туреччина презентували на військовому параді в Катарі створений в рамках двостороннього ВТС бойовий модуль для легкої бронетехніки

2 хв читати
Україна і Туреччина презентували на військовому параді в Катарі створений в рамках двостороннього ВТС бойовий модуль для легкої бронетехніки

Україна і Туреччина нарощують двостороннє військово-технічне співробітництво (ВТС) у рамках просування на світовий ринок озброєння перспективних спільних оборонних розробок.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі ДП "Спецтехноекспорт" у четвер, українська та турецька сторони представили на військовому параді, який відбувся 18 грудня в Досі (Катар), створений в рамках двостороннього ВТС бойовий модуль для легкої бронетехніки.

Основним озброєнням нового дистанційно-керованого бойового модуля виступає український 152-мм ПТРК "Скіф" дальністю 5 км з двома пусковими установками для ракет РК-2С розробки ДККБ "Луч". Також до складу бойового модуля входять два турецьких кулемети.

Розробником і інтегратором бойового модуля, що поставляється турецькою стороною для потреб ЗС Катару, виступила турецька Aselsan, "Спецтехноекспорт" забезпечує поставку систем лазерного наведення і ракет ДККБ "Луч".

Як уточнили в "Спецтехноекспорті", уперше українсько-турецький бойовий модуль з чотирма пусковими установками для ракет РК-2С був продемонстрований під час випробувань в Україні в травні 2018 року. Тоді бойовий модуль був встановлений на український бронеавтомобіль "Варта", а пізніше - на "Козак-2М".

Як повідомлялося, Київ і Анкара активізували двостороннє ВТС у новій геополітичній ситуації в 2014 році. У числі перспективних напрямків співпраці розглядається бронетанкобудування, авіадвигунобудування, радіолокація, навігація, зв'язок, ракетне озброєння.

Турецька Aselsan, окрім технологічного співробітництва з "Укроборонпромом" в галузі виробництва оптико-електронних приладів для військової техніки, разом з американською Harris виступає сьогодні основним закордонним партнером України за програмою переозброєння ЗСУ новими системами тактичного зв'язку УКХ і КВ-діапазону, які відповідають стандартам НАТО. За даними турецьких ЗМІ, наразі "Спецтехноекспорт" і Aselsan готують проведення спільних випробувань закуплених турецькою стороною в 2017 році українських КАЗ "Заслін-Л" для турецьких модернізованих основних бойових танків (ОБТ) М-60, і в разі успішного проведення всіх тестів , партнери почнуть переговори про налагодження серійного виробництва українських систем на території замовника.

Створене в липні 1998 року як дочірнє підприємство держкомпанії "Укрспецекспорт" державне господарське зовнішньоторговельне підприємство (ДГЗП) "Спецтехноекспорт", з 2010 року за рішенням уряду входить до держконцерну "Укроборонпром".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА