16:12 03.12.2018

Фінансування держпрограми розвитку боєприпасної галузі до 2022 року має перевищити 1 млрд грн

2 хв читати
Фінансування держпрограми розвитку боєприпасної галузі до 2022 року має перевищити 1 млрд грн

Фінансування затвердженої керівництвом країни в 2017 році цільової держпрограми розвитку боєприпасної галузі України до 2022 року, за даними держконцерну "Укроборонпром", має становити понад 1 млрд грн.

Як повідомила в понеділок прес-служба держконцерну з посиланням на озвучену інформацію під час виїзної наради з питань розвитку боєприпасної галузі в Шостці (Сумська обл.) за участю зацікавлених відомств, держпрограма обсягом понад 1 млрд грн, що реалізується під керівництвом МЕРТ, передбачає поетапне оновлення виробничих потужностей галузі для забезпечення серійного виробництва боєприпасів в інтересах ЗСУ.

Як випливає з повідомлення, в рамках першого етапу держпрограми в 2019 році буде розпочато техпереоснащення провідного українського виробника спеціальних порохів - КП "Шосткинський казенний завод "Зірка". На сьогоднішні підприємство вже уклало перші контракти з Міністерством оборони обсягом близько 80 млн грн на виробництво в рамках ДОЗ піроксилінових порохів для великокаліберних артилерійських боєприпасів калібру 152-мм, уточнюють в "Укроборонпромі".

Згідно з повідомленням, з 2014 року в розвиток підприємства держконцерн вклав понад 40 млн грн. Питання організації безперебійної роботи КП "Шосткинський казенний завод "Зірка" перебуває сьогодні також на контролі місцевої влади, повідомляє прес-служба.

Як повідомлялося, в серпні ДАХК "Артем", що входить до держконцерну, завершила здійснення спільних із військовими держвипробувань нових 152-мм боєприпасів власної розробки для артсистеми "Гіацинт" дальністю до 30 км. Налагодження серійного виробництва 152-мм артбоєприпасів визначено першим етапом затвердженої в 2017 році цільової оборонної держпрограми з розвитку української боєприпасної галузі. За оцінками держконцерну, "Укроборонпром" планує поставляти ЗСУ щорічно до 360 тис. од. 152-мм артбоєприпасів.

У найближчих планах ОПК також організація серійного виробництва артбоєприпасів калібру від 100-мм до 155-мм стандарту НАТО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США планують залучити понад $62 млрд бюджетної допомоги Україні від міжнародних партнерів - заступник міністра

Нові вимоги ДБН до бомбосховищ можуть стати бар'єром для реалізації проєктів в Україні - ЄІБ

Питання перегляду тарифів на е/е для населення до порядку денного засідання Кабміну не включали

Пріоритет "Метінвесту" - залучити до роботи якомога більше колишніх військових - СЕО

Графіки відключень не застосовуватимуть до підприємств, які імпортують 80% електроенергії - Шмигаль

Завдяки сонячній генерації та виходу з ремонту двох енергоблоків АЕС, кілька днів не застосовуються планові відключення, але економити потрібно - Шмигаль

"Укрнафта" завдяки ГРП збільшила добовий дебіт однієї зі свердловин у 25 разів

Основою горизонтального вирівнювання місцевих бюджетів-2025 будуть надходження ПДФО-2024 і статистика населення на початок війни та ВПО

Відключення е/е можуть повернутися з виведенням найближчими днями чергових енергоблоків у ремонт - голова "Енергоатому"

Вимоги до затвердження керівництва українських СК зараз набагато жорсткіші, ніж у європейських країнах - думка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА