15:46 10.10.2018

"Нафтогаз" утримав $9 млн переплат "Газпрому" за транзит у рахунок оплати боргу

1 хв читати
"Нафтогаз" утримав $9 млн переплат "Газпрому" за транзит у рахунок оплати боргу

НАК "Нафтогаз України" направив ПАТ "Газпром" заяву про зарахування переплат за транзит газу в рахунок погашення пені, яка нараховується на заборгованість російської компанії відповідно до арбітражного рішення за транзитним контрактом від 28 лютого 2018 року.

У прес-службі НАК нагадали, що 22 грудня 2017 року Стокгольмський арбітраж переглянув формулу ціноутворення на газ за контрактом на постачання газу в Україну, таким чином зменшивши його вартість, що автоматично зумовило зниження ставки вартості послуг і загальної вартості послуг транзиту газу, які надає "Нафтогазом".

Водночас "Газпром", відмовляючись виконувати рішення Стокгольмського арбітражу, продовжує у 2018 році платити за транзит більшу ціну, ніж виставляє НАК, яка розраховує тариф відповідно до рішення арбітражу.

"Нафтогаз" перерахував понад $9 млн переплати за послуги транзиту, надані в серпні, як платіж у рамках виконання арбітражного рішення", - зазначають у прес-службі НАК.

Як повідомлялося, згідно з рішенням Стокгольмського арбітражу від 28 лютого 2018 року "Газпром" винен "Нафтогазу України" $2,56 млрд за невиконання зобов'язань за транзитним контрактом, на які також нараховується пеня за кожен день невиконання арбітражного рішення.

На сьогодні розмір нарахованої пені перевищив $100 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль доручив Міненергетики та "Укренерго" розробити проєкт постанови щодо справедливих графіків відключень споживачів від електроенергії

Україна виконала всі структурні маяки до очікуваної наприкінці травня місії МВФ щодо 4-го перегляду програми EFF - заступниця міністра фінансів

Тимчасова комісія КМДА щодо "Київміськбуду" запропонує владі докапіталізувати будкомпанію

Зростання реального ВВП України у квітні-2024 сповільнилося до 4,1% - ІЕД

"Укренерго" відмовилося від обмеження енергопостачання з 11:00 до 17:00 вівторка через сонячну погоду

NovaPay конкуруватиме з банками за зарплатні картки

НБУ в понеділок опустив офіційний курс гривні на 24 коп.

Попит на зарядні станції в мережі "Епіцентр" зріс більш ніж увосьмеро

"Метінвест" у I кв. скоротив виробництво сталі на 4%, коксу на 11%, наростив окатишів майже на третину

DIM спільно з банком "Глобус" запускає іпотечну програму для ЖК А136

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА