15:09 28.09.2018

Перевірки у сфері безпечності харчових продуктів в Україні можуть почастішати

1 хв читати
Перевірки у сфері безпечності харчових продуктів в Україні можуть почастішати

Періодичність перевірок у сфері безпечності харчових продуктів може бути переглянута у бік збільшення з огляду на масові захворювання людей на гострі кишкові інфекції, повідомила Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба).

"З огляду на масові захворювання людей на гострі кишкові інфекції комплексні перевірки у сфері безпечності харчових продуктів перебувають під посиленим контролем. Очікуємо, що незабаром наявна періодичність планових перевірок зміниться з одного разу в два, три, п'ять років (залежно від ступеня ризику об'єкта і заходи контролю) на раз в квартал або раз у півроку", - наведено в повідомленні слова голови Держпродспоживслужби Володимира Лапи.

Як повідомлялося, з 19 до 20 вересня до інфекційного відділення Здолбунівської центральної райлікарні з ознаками гострої кишкової інфекції було госпіталізовано сімох вихованців Мізоцької спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату I-II ступенів (Рівненської обл.) і двох працівників цього закладу. Пізніше з'ясувалося, що кількість хворих, які постраждали під час спалаху гострої кишкової інфекції в школі-інтернаті становить 24 людини, з яких 22 дитини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА