19:21 27.09.2018

"Укроборонпром" продовжив до грудня прийом заявок на участь у тендері на проведення міжнародного аудиту держконцерну

2 хв читати
"Укроборонпром" продовжив до грудня прийом заявок на участь у тендері на проведення міжнародного аудиту держконцерну

Тендерний комітет держконцерну "Укроборонпром" продовжив до 11 грудня термін подачі документів на участь у тендері на проведення міжнародного аудиту держконцерну, повідомила в четвер прес-служба держконцерну.

Згідно з повідомленням, рішення про продовження термінів подачі документів на тендер прийнято в результаті уточнення кваліфікаційних вимог до учасників тендера за підсумками консультацій з експертним середовищем, представниками профспільноти, західними партнерами, а також Незалежним антикорупційним комітетом з питань оборони (НАКО).

За оцінками "Укроборонпрому", дане рішення дозволить залучити до тендеру більш широке коло провідних міжнародних компаній, і в першу чергу, тих, які "ще коливалися" щодо своєї участі в тендері. Разом з тим, продовження терміну подачі документів надає можливість учасникам тендера належним чином і якісно підготувати тендерні пропозиції, зазначає прес-служба.

"У свою чергу, концерн розраховує на використання всіх переваг висококонкурентної закупівлі для обрання найкращих пропозицій", - наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, в кінці 2017 року "Укроборонпром" оголосив в системі державних закупівель ProZorro тендер на залучення стратегічного консультанта для проведення міжнародного аудиту держконцерну, в лютому 2018 року проведення аудиту було схвалено оновленою наглядовою радою держконцерну.

Оновлені в травні умови тендера передбачають закупівлю "Укроборонпромом" послуг незалежного аудиту за міжнародними стандартами, включаючи стратегічний, операційний, технологічний, фінансовий і юридичний огляд і діагностику (due diligence) діяльності держконцерну і його учасників; удосконалення розробленої стратегії корпоративної і виробничої реструктуризації держконцерну, а також супровід практичного впровадження підготовлених рекомендацій. Загальна вартість консалтингових послуг в рамках аудиту оцінюється в 130 млн грн. Їз них: стратегічний, операційний і технологічний аудит - 78 млн грн; юридичний аудит - 19,5 млн грн; незалежний аудит згідно з міжнародними стандартами та практичне впровадження рекомендацій - 32,5 млн грн. Термін надання консалтингових послуг - до 30 червня 2020 року.

Колишній термін подачі заявок на тендер закінчувався 28 вересня.

Відповідно до прийнятого ВР у червні 2011 року закону України, "Укроборонпром", до складу якого сьогодні входять понад 130 підприємств українського ОПК, включаючи держкомпанію "Укспецекспорт" і її дочірні підприємства, забезпечує спільно з урядом управління об'єктами держвласності в ОПК.

У 2016 році "Укроборонпром" озвучив плани щодо переведення до 2020 року в повному обсязі виробництва озброєнь і військової техніки (ОВТ) на стандарти НАТО, а також плани з проведення реформи ОПК. Основними напрямами реформи розглядаються: корпоратизація галузі, аудит із залученням міжнародних аудиторських компаній, кластеризація оборонних підприємств, захист технологій, а також запуск платформи розвитку оборонних інновацій. Україна пов'язує успішне проведення реформи з розширенням технологічної та промкооперації з США в ОПК. Також Київ розраховує на допомогу американської сторони при проведенні реформи оборонної промисловості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА