14:28 22.08.2018

Кабмін перекинув 100 млн грн з охорони праці та техніки безпеки на зарплати шахтарям

2 хв читати
Кабмін перекинув 100 млн грн з охорони праці та техніки безпеки на зарплати шахтарям

Кабінет Міністрів України перерозподілив призначені Міністерству енергетики та вугільної промисловості 100 млн грн з програми проведення заходів з охорони праці та підвищення техніки безпеки на вугільних підприємствах на програму покриття витрат із собівартості виробленої вугільної продукції (на зарплати шахтарям).

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні в середу.

За даними Міненерговугілля, за перше півріччя 2018 року державні шахти видобули 2 млн 161,5 тис. тонн рядового вугілля, що на 6,7% менше за план і на 8,8% менше за показник січня-червня-2017. При цьому з 11 підконтрольних міністерству вугледобувних підприємств лише одне (шахта "Надія") отримало прибуток від випуску товарної продукції. В результаті від виробництва вугільної продукції сумарні збитки держшахт за півріччя сягнули 1 млрд 731,7 млн грн.

Як повідомлялося, на сьогодні держшахти, зокрема через недостатнє фінансування, потрапили в штопор. Дефіцит коштів на оснащення нових лав і закупівлю обладнання спричиняє зниження видобутку та підвищує собівартість вугільної продукції, що призводить до збільшення збитковості держшахт.

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман зазначав, що собівартість вугілля, яке видобувають українські державні шахти, залишається значно вищою за ціну його продажу, що потребує від держави щорічно 3 млрд грн дотацій. За його словами, цього року для виплати зарплат шахтарям і погашення боргів за ними з бюджету необхідно додатково виділити ще 1,5 млрд грн. У зв'язку з цим він висловив невдоволення роботою профільного міністерства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА