13:41 22.08.2018

ЄС обов'язково розширить санкції проти РФ, - Клімкін

2 хв читати
ЄС обов'язково розширить санкції проти РФ, - Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін переконаний, що Європейський Союз розширить санкційний список проти Російської Федерації.

"ЄС це розглядає, але сам процес відбувається, на жаль, не дуже швидко, та рішення обов'язково приймається", - сказав П.Клімкін журналістам у середу в Києві.

Він нагадав, що процес упровадження санкцій у відповідь на вибори президента РФ в окупованому Криму тривав кілька місяців.

"Так само кілька місяців триватиме опрацювання нових санкцій", - сказав П.Клімкін.

Міністр наголосив, що санкційний тиск на РФ зростає з боку і США, і Європи.

За його словами, застосовані проти РФ санкції не дають можливість Росії "розвиватися і почуватися цивілізованою країною". "Ми працюватимемо, щоб не тільки розширювати суто арифметично ці санкції, збільшувати кількість компаній, а щоб ці санкції системно впливали на Росію", - сказав П.Клімкін.

Говорячи про врегулювання ситуації на сході України, про введення миротворчого контингенту, П.Клімкін наголосив, що Україна, як і раніше, дотримується принципів, що насамперед необхідно вирішувати питання безпеки, а лише потім - політичні, тоді як РФ вважає, що спочатку має бути політика, "а потім усе інше, причому політика за російським зразком". "Усі чудово розуміють, що така послідовність не може бути реалізована", - зазначив міністр.

П.Клімкін також наголосив, що РФ напередодні президентських і парламентських виборів в Україні підніматиме "хвилю емоцій". "Росія розпочала гру перед нашими виборами, і вона, безумовно, підніматиме хвилю емоцій", - сказав він.

Відповідаючи на запитання журналістів, П.Клімкін також порушив питання будівництва газопроводу "Північний потік", наголосивши, що на українську газотранспортну систему мають бути поширені європейські правила, а проект "Північний потік" повинен бути їх позбавлений.

Він також переконаний, що в разі запуску "Північного потоку" РФ припинить постачання газу українським маршрутом. "Якщо цей проект теоретично коли-небудь буде побудований, ... то обов'язково Росія припинить постачання через український маршрут, хоч би якими були гарантії ... Тут довіри немає", - сказав глава зовнішньополітичного відомства.

Він також повідомив, що про це говорив зі своїми європейськими колегами.

Коментуючи пропозицію міністра інфраструктури України Володимира Омеляна про припинення залізничного пасажирського сполучення з РФ, П.Клімкін зазначив, що готовий обговорювати цю проблему, однак "вона має бути вирішена саме в контексті боротьби з Росією як з агресором, а люди не повинні страждати".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Час обмеження потужності енергопостачання для промисловості збільшився більш ніж удвічі

Сольський підбив підсумки за основними напрямами фінансування агросектору у 2022-2024 роках

"Епіцентр" фіксує зростання попиту на зарядні станції в 4,5 раза і готовий до можливого стрибка запитів на генератори

Дефіцит е/е значний протягом майже всієї доби, за винятком годин активної роботи ВДЕ - "Укренерго"

"Нафтогаз" готовий надати свою інфраструктуру для оперативного підключення газової генерації е/е і забезпечити її газом - СЕО

Харків'яни та жителі області отримають збільшену субсидію та пільгу на електроенергію в неопалювальний сезон

НБУ у середу послабив курс гривні на 9 коп.

Велика Британія збільшить свій внесок у Фонд підтримки енергетики на £20 млн

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА