19:56 15.08.2018

Виробник пива Corona вкладе $ 4 млрд у лідера світового ринку марихуани

3 хв читати
Виробник пива Corona вкладе $ 4 млрд у лідера світового ринку марихуани

Один з найбільших в США виробників пива, холдинг Constellation Brands, оголосив про намір інвестувати $ 4 млрд у канадську компанію Canopy Growth, яка є одним з лідерів на легальному світовому ринку марихуани. У спільному повідомленні йдеться, що Constellation Brands купить 104,5 млн нових акцій Canopy Growth вартістю 48,6 канадського долара за штуку (приблизно $ 37), що в півтора раза перевищує вартість паперів канадської компанії на біржі на закритті торгів 14 серпня.

У результаті угоди Canopy Growth отримає близько $ 4 млрд, а Constellation Brands збільшить свою частку в її капіталі з нинішніх 8,7% до приблизно 38%. Окрім того, американська компанія отримає право придбати в наступні три роки за $ 3,5 млрд ще 139,7 млн ​​акцій Canopy Growth, збільшивши свій пакет до контрольного.

Отримані від Constellation Brands кошти, як зазначається в повідомленні, дозволять Canopy Growth зміцнити свої позиції на світовому ринку продуктів з конопель. Нині вона продає свою продукцію (сушені суцвіття - власне марихуану, олію тощо) в Канаді, Німеччині та Чехії, де зараз дозволено вживати цей наркотик в медичних цілях, і планує почати поставки ще більш ніж у 20 країн.

Найбільші надії в Canopy Growth пов'язують з розвитком ринку рекреаційного вживання марихуани. Наразі таке вживання легалізовано в дев'яти штатах США, а восени 2018 року воно стане законним на всій території Канади (медичне вживання дозволено в країні ще з 2001 року). За оцінкою компанії Euromonitor International, вже в 2018 році виручка від легальних продажів марихуани в Канаді складе $ 7,5 млрд, а в США - $ 10,2 млрд.

"Наш бізнес тепер може зробити стратегічні інвестиції ... Ми прагнемо розширювати наш портфель в Канаді, США та на ринках конопель, що розвиваються, в усьому світі", - коментує угоду з Constellation Brands глава правління і співкерівник канадської компані Брюс Лінтон.

Глава Constellation Brands Роб Сендс пояснив, що за останній рік в його компанії стали краще розуміти можливості ринку марихуани і його величезний потенціал.

"Ми вибираємо Canopy Growth як нашого ексклюзивного глобального партнера на цьому ринку", - підкреслив Сендс.

Constellation Brands - один з лідерів на алкогольному ринку США, компанія випускає пиво під брендами Corona і Modelo, крафтові сорти Ballast Point і Funky Buddha Brewery, а також вина Robert Mondavi, Clos du Bois, Kim Crawford, Meiomi, горілку SVEDKA, текілу Casa Noble і віскі High West. Аналітик компанії Cowen Вів'єн Азер пояснила The Wall Street Journal, що з 2009 року споживання алкоголю на душу населення знижується, однією з причин чого може бути зростання споживання марихуани. Під час проведеного Cowen опитування 30% споживачів марихуани зізналися, що стали пити набагато менше.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Час обмеження потужності енергопостачання для промисловості збільшився більш ніж удвічі

Сольський підбив підсумки за основними напрямами фінансування агросектору у 2022-2024 роках

"Епіцентр" фіксує зростання попиту на зарядні станції в 4,5 раза і готовий до можливого стрибка запитів на генератори

Дефіцит е/е значний протягом майже всієї доби, за винятком годин активної роботи ВДЕ - "Укренерго"

"Нафтогаз" готовий надати свою інфраструктуру для оперативного підключення газової генерації е/е і забезпечити її газом - СЕО

Харків'яни та жителі області отримають збільшену субсидію та пільгу на електроенергію в неопалювальний сезон

НБУ у середу послабив курс гривні на 9 коп.

Велика Британія збільшить свій внесок у Фонд підтримки енергетики на £20 млн

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА