13:16 27.07.2018

"Нафтогаз" збільшить ціну закупівлі газу на внутрішньому ринку

2 хв читати
"Нафтогаз" збільшить ціну закупівлі газу на внутрішньому ринку

НАК "Нафтогаз України" має намір у серпні збільшити ціну закупівлі природного газу внутрішнього видобутку у приватних газодобувних підприємств України на 6% порівняно з липневою пропозицією - до 8,088 тис. грн із 7,629 тис. грн за 1 тис. куб. м (без ПДВ), повідомила прес-служба компанії.

У НАК нагадали, що компанія в червні оголосила тестову закупівлю газу за ціною 6,9 тис. грн за 1 тис. куб. м (без ПДВ). "Попри те, що червень і липень традиційно є сезоном низького попиту на газ, "Нафтогаз" не отримав жодної пропозиції від постачальників газу. Тому компанія збільшила запропоновану ціну на серпень", - зазначили в прес-службі.

Типовий договір купівлі-продажу природного газу і перелік необхідних документів розміщені на сайті НАК.

Як повідомлялося, "Нафтогаз" з 1 серпня 2018 року збільшить ціну на газ, що відпускається промисловим споживачам на умовах передоплати, на 1,8% (на 177,6 грн) порівняно з липнем - до 10 тис. 130,4 грн за 1 тис. куб. м (із ПДВ). Для інших покупців ціна наступного місяця зросте на 1,7% (на 189,6 грн) - до 11 тис. 83,2 грн за 1 тис. куб. м (із ПДВ).

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом із транзиту та зберігання природного газу в підземних сховищах, а також із транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА