13:06 26.07.2018

Кабмін затвердив проект упровадження електронних торгів із продажу спецдозволів на користування надрами

2 хв читати
Кабмін затвердив проект упровадження електронних торгів із продажу спецдозволів на користування надрами

Кабінет Міністрів України на засіданні в четвер затвердив механізм продажу спеціальних дозволів на користування надрами в період із 1 вересня 2018 року до 1 вересня 2019 року через електронні торги.

"Постанова передбачає поліпшення системи продажу спецдозволів з аукціонів. Крім того, ця система працюватиме в режимі онлайн", - зазначив заступник міністра екології та природних ресурсів Віктор Вакараш.

За його словами, буде скорочено терміни звернення до Державної служби геології та надр та узгодження в місцевих і центральних органах влади. "Сподіваємося, що перші аукціони розпочнуться найближчим часом і будуть проведені протягом п'яти-шести місяців", - сказав він.

У свою чергу голова Держгеонадр Олег Кирилюк повідомив, що служба вже підготувала 44 ділянки для виставлення на електронні торги, зокрема 14 - на шельфі.

"У цих районах вартість спецдозволів становитиме близько 3 млрд грн. Для прикладу, за останні вісім років було продано стільки ж ділянок із вуглеводнів, і держава отримала 50 млн грн. Ми пропонуємо виставити 44 ділянки, початкова вартість яких становитиме 3 млрд грн. Вартість за покупку геологічної інформації становитиме 40 млн грн. У цих ділянках є близько 150 млрд куб. м газу", - сказав він.

Згідно з тимчасовим порядком, текст якого має агентство "Інтерфакс-Україна", гарантійний внесок для участі в аукціоні становитиме 20% від стартової вартості лота, вартість пакета аукціонної документації - 3,12% від початкової вартості дозволу (але не менше ніж 4,5 тис. грн і не більше ніж 72,55 тис. грн).

Електронні торги для нафтогазових ділянок відбуватимуться через 50 днів після розміщення інформаційного повідомлення, для інших видів корисних копалин - через 30 днів. У разі подання менше ніж двох заявок на участь у торгах вони вважаються недійсними.

За підсумками проведених торгів Державна служба геології та надр України до 1 вересня 2019 року має подати до Кабміну пропозиції щодо переходу або відмови від переходу на електронні аукціони вже на постійній основі.

Старий порядок здійснення торгів у період експерименту застосовуватиметься виключно до тих аукціонів, оголошення стосовно проведення яких оприлюднені до 1 вересня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА