16:05 25.07.2018

Труба просить Ситника перевірити 27 кандидатів на керівні посади в ДБР

3 хв читати
Труба просить Ситника перевірити 27 кандидатів на керівні посади в ДБР

Директор Державного бюро розслідувань (ДБР) Роман Труба звернувся до директора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артема Ситника з проханням провести перевірку 27 кандидатів на керівні посади в ДБР, рекомендовані до призначення зовнішньою комісією після проведення конкурсу.

"Я вже звернувся до Ситника з проханням про проведення перевірки щодо 27 осіб", - сказав Р.Труба в середу на засіданні громадської ради при ДБР.

За його словами, список, запропонований зовнішньої комісією до призначення, - це рекомендація, а не імператив, законодавство передбачає проведення перевірок перед призначенням.

Директор ДБР висловив упевненість у тому, що А.Ситник зацікавлений у проведенні об'єктивних перевірок кандидатів на посади в Держбюро розслідувань.

Р.Труба нагадав, що 18 липня зовнішня комісія завершила конкурс на керівні посади в бюро. Після оприлюднення прізвищ кандидатів у ЗМІ з'явилася критична інформація щодо недобропорядності деяких кандидатів і прохання до Р.Труби не призначати цих людей на посади без проведення перевірок.

"У ЗМІ з'явилося дуже багато інформації про певних кандидатів. Негатив викликала інформація, оприлюднена за день до оголошення результатів конкурсу, - про прізвища кандидатів, які проголосувала конкурсна комісія", - сказав він.

Директор ДБР наголосив, що його позиція залишається принциповою: "Зовнішня конкурсна комісія визначила переможців і рекомендувала 27 осіб для призначення... Поняття рекомендації та призначення не тотожні ... Щодо кожного переможця буде призначено відповідну перевірку уповноваженими органами (НАБУ, МВС, НАЗК - ІФ), і це обов'язково. Перевірки не будуть формальними".

"За результатами проведення перевірки ми маємо отримати відповідь - чи мають підстави звинувачення на адресу кандидатів", - сказав він, запевнивши при цьому, що якщо негативна інформація підтвердиться, то такого кандидата не буде призначено на посаду.

Крім того, Р.Труба повідомив, що зовнішня комісія не надала йому інформації щодо кандидатів, рекомендованих на посаду, лише перелік прізвищ. "Я не маю ніякої інформації, щоб ідентифікувати цих людей ... я звернувся до зовнішньої комісії, але відповіді поки що не отримав", - додав він.

Також директор ДБР звернувся до переможців конкурсу: "Всі в однакових умовах, усі пройдуть перевірку. В кого чиста совість, той найближчим часом увійде до лав ДБР".

Директор Держбюро звернув увагу на те, що після інформації щодо перевірок "стосовно керівництва ДБР розпочалися інформаційні атаки ... Це означає, що дехто злякався, а ми робимо все правильно".

Раніше народний депутат України Мустафа Найєм звертав увагу на те, що стосовно 27 кандидатів на керівні посади в ДБР є "обґрунтовані підозри" в недобропорядності 12 кандидатів.

"Я звертаюся до пана Труби... Ці люди відповідатимуть за те, як працюватиме ваше відомство, вони будуть вашим обличчям, їхні вказівки скеровуватимуть роботу співробітників ДБР... Є до вас прохання: насамперед звернутися до компетентних правоохоронних органів, які можуть виконати перевірку майнового стану цих кандидатів, і тільки після цього приймати рішення щодо призначення. Друге: просимо вас звернутися до юридичних кіл щодо того, чи можете ви, чи зобов'язані ви призначати цих людей на ці посади, чи є пропозиції (кандидатур - ІФ) зовнішньої комісії рекомендацією або ж обов'язковими (до призначення - ІФ)", - заявив депутат.

Він висловив сподівання на те, що Р.Труба не призначатиме 12 кандидатів із сумнівною доброчесністю, доки не буде отримано відповіді на запитання щодо біографії та майнового стану цих претендентів на керівні посади в бюро.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нацбанк України розробив альтернативний сценарій на випадок вищих безпекових ризиків зі зростанням ВВП у 2025 р. на 3,3%

Чистий продаж валюти НБУ цього тижня знизився до $507,8 млн

Доходи загального фонду держбюджету України у квітні-2024 знизилися до 154,6 млрд грн, видатки - до 253,4 млрд грн

Шанхай є лідером за кількістю кав'ярень у Китаї - понад 9,5 тис.

Нацбанк зняв обмеження щодо імпорту робіт і послуг та запровадив інші валютні послаблення

Державний оператор тилу посів 1 місце на Prozorro за рівнем конкурентності закупівель

Велика Британія виділила 16 млн фунтів на реалізацію в Україні 13 інноваційних проєктів в енергетиці - глава Міненерго

НБУ вимагає від Getin Holding продати Ідея Банк протягом півроку

Компанія DIM акредитувала споруджувані будинки в програмі "єОселя"

Оптові ціни на свинину перед Великоднем знизилися до 60 грн/кг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА