10:12 16.07.2018

Кабмін готовий до консультацій з ВР щодо законопроекту про криміналізацію контрабанди

2 хв читати
Кабмін готовий до консультацій з ВР щодо законопроекту про криміналізацію контрабанди

Кабінет Міністрів України готовий проводити консультації з Верховною Радою щодо законопроекту, який упроваджує кримінальну відповідальність за контрабанду на кордоні та сприяння їй, розповів прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Ми підготували проект закону про впровадження кримінальної відповідальності. Проводитимемо консультації з парламентом для того, щоб документ удосконалити та прийняти рішення. Наш план і взаємодія набиратимуть обертів", - розповів глава уряду в інтерв'ю газеті "Сегодня", опублікованому в понеділок.

В.Гройсман також висловив сподівання, що Державна фіскальна служба в рамках своїх повноважень не припинятиме процесу наведення ладу на кордоні.

Як повідомлялося, 3 липня Кабінет Міністрів України подав до Верховної Ради законопроект №8543 про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо криміналізації контрабанди товарів.

Уряд пропонує викласти в новій редакції ст. 201 Кримінального кодексу, згідно з якою за контрабанду товарів у значних розмірах пропонують карати позбавленням волі на термін від 3 до 7 років.

Нині таку відповідальність передбачено за переміщення через митний кордон України поза митним контролем культурних цінностей, отруйних, вибухових речовин, радіоактивних матеріалів, зброї, боєприпасів і спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації.

За контрабанду товарів "у великих розмірах" Кабмін пропонує карати позбавленням волі на 15-20 років із конфіскацією майна.

Згідно з законопроектом, якщо зазначені правопорушення будуть вчинені організованою групою або контрабанда буде в особливо великих розмірах, винним загрожуватиме позбавлення волі від 8 до 15 років із конфіскацією майна.

У законопроекті пропонується визначити, що контрабанда товарів вважається вчиненою в значних розмірах, якщо її вартість у 500 і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, у великих розмірах - якщо вартість у 2 тис. і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум, в особливо великих розмірах - якщо її вартість у 5 тис. і більше разів перевищує такий мінімум.

Злочини, пов'язані з контрабандою, будуть підслідні Національній поліції або слідчим органам, які здійснюють контроль над дотриманням податкового законодавства, що розпочали досудове розслідування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Philip Morris запустив нову фабрику у Львівській області

"Укренерго" допускає аварійні відключення е/е в Україні з 18:00 до 23:00 середи в разі зростання споживання

Керівництво БЕБ закликає проконтролювати слідство на Львівській тютюновій фабриці - ТСК

Ситуація в енергетиці дуже складна, але влада працює над мінімізацією ризиків до старту опалювального сезону - Шмигаль

Продовження режиму безмитної торгівлі стосується переважно торгівлі агротоварами - Свириденко

Arricano збільшує представленість українських виробників серед орендарів ТРЦ

Arricano збільшує представленість українських виробників серед орендарів ТРЦ

НБУ проти збільшення строків повернення експортної виручки

США підвищують мита для товарів китайського експорту на суму $18 млрд на рік

Мінфін анонсував отримання EUR1,9 млрд завдяки затвердженню Радою ЄС Плану України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА