19:36 12.07.2018

Wal-Mart зібрався піти з японського ринку

1 хв читати

Американська Wal-Mart Stores, найбільший традиційний рітейлер світу, вивчає перспективи продажу японського бізнесу і веде відповідні переговори з банками, повідомляє The Financial Times з посиланням на інформовані джерела.

Японський ринок вважається одним з найскладніших для іноземних рітейлерів. Наприклад, Tesco і Carrefour так і не змогли підібрати правильну стратегію і відмовилися від роботи в Японії. Wal-Mart прийшла до Японії в 2002 році, проте мережа її супермаркетів Seiyu не добилася відчутного успіху.

У січні поточного року Wal-Mart домовилася про співпрацю з Rakuten Inc. - найбільшою компанією Японії в сфері інтернет-торгівлі, щоб зміцнити конкурентні позиції в боротьбі з Amazon.com Inc. в Азії і США.

У квітні Wal-Mart об'єднала британські активи (мережа продуктових супермаркетів Asda) з компанією J Sainsbury, а в червні - продала контрольний пакет акцій бразильського підрозділу. Разом з тим Wal-Mart має намір поборотися з Amazon за індійський ринок: рітейлер оголосив про намір вкласти $ 16 млрд в компанію Flipkart.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ощадбанк придбав облігації нового випуску "Нової пошти" на 650 млн грн

"Нафтогаз" і Міноборони почали формування незалежної НР в "Укртатнафті"

Шмигаль доручив Міненергетики та "Укренерго" розробити проєкт постанови щодо справедливих графіків відключень споживачів від електроенергії

Україна виконала всі структурні маяки до очікуваної наприкінці травня місії МВФ щодо 4-го перегляду програми EFF - заступниця міністра фінансів

Тимчасова комісія КМДА щодо "Київміськбуду" запропонує владі докапіталізувати будкомпанію

Зростання реального ВВП України у квітні-2024 сповільнилося до 4,1% - ІЕД

"Укренерго" відмовилося від обмеження енергопостачання з 11:00 до 17:00 вівторка через сонячну погоду

NovaPay конкуруватиме з банками за зарплатні картки

НБУ в понеділок опустив офіційний курс гривні на 24 коп.

Попит на зарядні станції в мережі "Епіцентр" зріс більш ніж увосьмеро

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА