08:07 11.07.2018

Китай відповів США на загрозу введення нових мит

2 хв читати
Китай відповів США на загрозу введення нових мит

Плани Вашингтона з введення додаткових ввізних мит на нову групу товарів китайського експорту стануть ударом по системі Світової організації торгівлі і по глобалізації світової економіки, заявив помічник китайського міністра комерції Лі Ченган

Від введення спеціальних тарифів "постраждають компанії обох країн, у торговельній війні не буває переможців", заявив чиновник. "У світовій торгівлі настав період хаосу", - сказав Лі Ченган.

При цьому він підтвердив, що "рішучість Китаю удосконалювати умови для ведення бізнесу в країні і підтримувати багатосторонню систему світової торгівлі залишається незмінною".

Англомовна китайська газета China Daily в редакційній статті в середу наголосила: "У Китаю не залишається іншого вибору, окрім відповіді вогнем на вогонь. Він рішуче відповість (на дії США - ІФ), водночас вживаючи заходів щодо мінімізації шкоди для своїх підприємств і подальшого відкриття своєї економіки для іноземних інвесторів".

Увечері у вівторок в США було оприлюднено новий список товарів китайського експорту загальною вартістю $ 200 млрд, які будуть обкладені додатковим митом в 10%. Нові тарифи торкнуться тисяч найменувань товарів китайського експорту, таких, як продукти харчування, тютюн, хімічні товари, вугілля, сталь, алюміній, автомобільні покришки, меблі, вироби з дерева, корми для тварин, килими, велосипеди тощо.

Перша партія товарів, що поставляється Китаєм в США на суму в $ 34 млрд, вже потрапила під 25% мита на минулому тижні. Китай прийняв дзеркальні заходи щодо американських поставок.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Час обмеження потужності енергопостачання для промисловості збільшився більш ніж удвічі

Сольський підбив підсумки за основними напрямами фінансування агросектору у 2022-2024 роках

"Епіцентр" фіксує зростання попиту на зарядні станції в 4,5 раза і готовий до можливого стрибка запитів на генератори

Дефіцит е/е значний протягом майже всієї доби, за винятком годин активної роботи ВДЕ - "Укренерго"

"Нафтогаз" готовий надати свою інфраструктуру для оперативного підключення газової генерації е/е і забезпечити її газом - СЕО

Харків'яни та жителі області отримають збільшену субсидію та пільгу на електроенергію в неопалювальний сезон

НБУ у середу послабив курс гривні на 9 коп.

Велика Британія збільшить свій внесок у Фонд підтримки енергетики на £20 млн

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА