15:47 05.07.2018

Львівська область у 2018 р. очікує збільшення туристичного потоку на 20%

2 хв читати
Львівська область у 2018 р. очікує збільшення туристичного потоку на 20%

 Кількість туристів, що відвідали Львівську область у 2018 році, збільшиться на 20% порівняно з 2017 роком, повідомила прес-служба управління туризму та курортів Львівської обласної державної адміністрації (ЛОДА).

"У Львівській області очікують цього року близько 3 млн осіб. Понад 70% - українці, решта - іноземці: поляки, німці, французи, білоруси, китайці, турки, іспанці. Прогнозується збільшення туристичного потоку на 20%. Значну частину туристів очікують у літній сезон – близько 35%", – повідомили у відомстві у відповідь на запит агентства "Інтерфакс-Україна".

Як пояснили в управлінні туризму, підвищення туристичної активності влітку пов'язане з проведенням фестивалів "Ту Стань", "Східницьке літо", Zaxid Fest, "Радісно Фест", Leopolis Jazz Fest, LvivMozArt та ін.

За даними опитування, проведеного управлінням туризму ЛОДА, середньорічна завантаженість готелів у Львівській області становить близько 70%.

За інформацією відомства, туристичний збір у літньому періоді 2018 року очікується на рівні 3,4 млн грн, що на 26% більше, ніж за аналогічний період 2017 року. Туристичний збір за весь 2017 рік становив 10,7 млн грн, що на 22% більше, ніж роком раніше.

Популярними туристичними напрямками у Львівській області є: Карпати (Сколівський і Турківський р-ни, нацпарк "Сколівські бескиди"), бальнеологічні курорти Трускавець, Моршин, Східниця), а також замки Львівської області.

Середня тривалість перебування туристів в області становить 12-14 днів на курортах з мінеральними водами, 3 дні – в гірських районах і 1 день – в малих туристичних містах (Жовква, Дрогобич, Белз, Самбір).

Згідно з підрахунками відомства, середній бюджет на одного відпочивальника на вікенд в області становить 2,5 тис. грн (з урахуванням проживання, харчування, витрат на транспорт і сувеніри).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЕКА на тижні затвердить продукт страхування інвесткредитів

Дефіцит зовнішньої торгівлі України товарами в I кв.-2024 зріс на 10,4%

ЄС погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 2,9%

"Київтеплоенерго" планує завершити ремонт пошкодженої ділянки тепломережі на вул.Антоновича 17 травня

Stolitsa Group лідирує за обсягом введеного житла в Києві, "РІЕЛ" - у Львові

Philip Morris запустив нову фабрику у Львівській області

"Укренерго" допускає аварійні відключення е/е в Україні з 18:00 до 23:00 середи в разі зростання споживання

Керівництво БЕБ закликає проконтролювати слідство на Львівській тютюновій фабриці - ТСК

Ситуація в енергетиці дуже складна, але влада працює над мінімізацією ризиків до старту опалювального сезону - Шмигаль

Продовження режиму безмитної торгівлі стосується переважно торгівлі агротоварами - Свириденко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА