19:50 21.06.2018

Німеччина заробила на фіндопомозі Греції 2,9 млрд євро

2 хв читати
Німеччина заробила на фіндопомозі Греції 2,9 млрд євро

Надання Греції кредитів і покупка грецьких облігацій принесли в бюджет Німеччини з 2010 року близько 2,9 млрд євро, повідомляє агентство dpa з посиланням на відповідь німецького уряду на запит партії "Союз-90" / "зелені".

Відповідно до укладених угод, доходи країн, отримані ними в рамках програми Європейського центрального банку (ЄЦБ) з викупу грецьких облігацій, мають бути перераховані Греції. Умовою для цього є проведення Афінами запланованих реформ і впровадження пакета заходів економії, відзначає Deutsche Welle.

До 2017 року Бундесбанк отримав близько 3,4 млрд євро у вигляді процентних платежів за держпаперами. При цьому Греції і Європейському стабілізаційному механізму доходи були перераховані тільки в 2013 році (527 млн ​​євро) і в 2014 році (387 млн ​​євро).

Крім того, Німеччина отримала 400 млн євро у вигляді процентних виплат за кредитом, виданим Афінам по лінії державного банку KfW.

Експерт "зелених" з бюджетних питань Свен-Крістіан Кіндлер закликав знизити борговий тягар Греції. За його словами, неприпустимо поповнювати німецький бюджет мільярдними нарахуваннями за відсотками від грецьких паперів. Греція взяла на себе жорсткі заходи економії і виконувала свої зобов'язання, тепер Єврогрупа має "виконати свої обіцянки", заявив він.

Греція отримує від структур Європейського союзу і Міжнародного валютного фонду (МВФ) фінансову допомогу з 2010 року. Виплати з третього пакета в розмірі 86 млрд євро будуть завершені в серпні.

Афіни витратять близько 3,3 млрд євро на обслуговування заборгованості. Частина коштів, що залишилися, піде на створення резервного запасу для періоду після закінчення виплат у рамках третього пакета.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА