14:25 30.05.2018

"Газпром" підтвердив, що "Нафтогаз України" намагається примусово стягнути $2,6 млрд у Швейцарії

1 хв читати
"Газпром" підтвердив, що "Нафтогаз України" намагається примусово стягнути $2,6 млрд у Швейцарії

"Газпром" підтвердив, що "Нафтогаз України" намагається примусово стягнути $2,6 млрд у Швейцарії.

"Газпрому" стало відомо, що "Нафтогаз України" вдається на території Швейцарії до дій з примусового виконання рішення Стокгольмського арбітражу від 28 лютого 2018 року у спорі щодо транзитного контракту", - сказали журналістам у "Газпромі".

"Проте наразі "Газпром" не отримував ніяких офіційних повідомлень у рамках цієї процедури, тому детальні коментарі може бути надано лише після ретельного вивчення документів, коли вони офіційно надійдуть на адресу "Газпрому", - сказали в російській компанії.

"Газпром" захищатиме свої права відповідно до застосовного законодавства", - запевнили в компанії.

У компанії Nord Stream 2 AG журналістам повідомили: "29 травня Nord Stream 2 AG отримав ордер про арешт у зв'язку зі стягненням боргу "Газпрому". Ми не коментуємо деталі цієї юридичної процедури. Вона не вплине на проект "Північний потік-2".

Раніше повідомлялося, що в Швейцарії українська сторона може вимагати арешту акцій проектних компаній морських газопроводів "Північний потік" і "Північний потік-2" - Nord Stream AG та Nord Stream 2 AG. За словами президента України Петра Порошенка, до таких дій вдаються також у Великій Британії та Нідерландах.

Заступник міністра енергетики РФ Анатолій Яновський повідомив "Інтерфаксу", що Міненерго Росії не має якоїсь інформації щодо можливого арешту акцій.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА