17:16 24.05.2018

Московську біржу та її ПЗ внесено до українського санкційного списку

2 хв читати
Московську біржу та її ПЗ внесено до українського санкційного списку

ПАТ "Московська біржа ММВБ-РТС" внесено до оновленого списку юридичних осіб, до яких застосовуються персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції).

Згідно з документом, оприлюдненим на сайті глави держави в четвер, у разі "Московської біржі" режим санкцій, крім блокування активів, обмеження торгових операцій, передбачає також заборону передачі технологій і прав інтелектуальної власності, заборону українським компаніям використовувати в своїй діяльності електронні торгові системи "ПЗ Plaza" і "ПЗ Forts".

Крім цього, серед введених обмежень для Московської біржі - обмеження або припинення надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування.

Санкції введено терміном на три роки.

"Московська біржа" раніше володіла великими частками в двох з трьох провідних українських фондових біржах - ПФТС і "Українська біржа", а програмне забезпечення (ПЗ) "МосБіржі" було основою для ПЗ українських майданчиків.

"Московська біржа" в 2016 році вийшла з капіталу українських бірж, проте представники регулятора - Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку України - висловлюють побоювання, що ПЗ українських майданчиків і раніше залежить від "МосБіржі".

У прес-службі ПФТС агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили, що біржа використовує програмне забезпечення торговельної системи X-STREAM.

"Володарем виняткових прав на програмне забезпечення X-STREAM є OMX Technology (заснована в Стокгольмі, Швеція), яка наразі є дочірньою компанією міжнародного біржового холдингу NASDAQ OMX, головний офіс якого розташований в Нью-Йорк, США", - підкреслили в ПФТС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА