20:50 16.05.2018

ЄвроХім залишає ринок України, продав збутову "дочку"

2 хв читати
ЄвроХім залишає ринок України, продав збутову "дочку"

Група "ЄвроХім" іде з ринку України, продала свою збутову "дочку" - "Агроцентр ЄвроХім-Україна" компанії, пов'язаній з її колишнім менеджментом, ідеться в повідомленні "ЄвроХіму".

Раніше в середу "ЄвроХім" розкрив, що вийшов із капіталу "Агроцентр ЄвроХім-Україна", однак оперативний коментар компанії "Інтерфаксу" отримати не вдалося.

Вартість операції та її умови не розкриваються.

"Нещодавні дії влади України щодо обмеження постачань добрив іноземними компаніями, а також очікування подальшого погіршення ділової кон'юнктури на цьому ринку зумовили таке рішення групи", - зазначає "ЄвроХім".

"ЄвроХім" має намір продовжити консультації з українською владою про майбутні можливості в Україні через своє європейське представництво, тоді як група зосередить свої зусилля на інших ринках, що зростають.

Восени 2017 року Україна впровадила санкції до низки підприємств групи "ЄвроХім", а також інших російських постачальників добрив. Торговельні обмеження було введено з 29 жовтня 2017 року. Влада мотивувала це тим, що компанії постачали продукцію в "ДНР" і "ЛНР".

У грудні українська влада наклала повну заборону на імпорт гранульованої та кальцинованої аміачної селітри, а також сульфату амонію російського виробництва з 1 березня 2018 року до кінця 2019 року.

"ЄвроХім" повідомляв, що вжив усіх необхідних заходів для переспрямування продукції з ринку України на альтернативні ринки "з мінімальною втратою прибутковості".

"ЄвроХім" - один із найбільших у світі виробників міндобрив. До складу групи входять російські заводи "Невинномиський "Азот", "Новомосковський "Азот", "Фосфорит", "Білоріченські міндобрива" і Ковдорський ГЗК, литовський завод фосфорних добрив Lifosa і завод у Бельгії EuroChem Antwerpen.

Основним акціонером "ЄвроХіму" є Андрій Мельниченко, який контролює через кіпрську AIM Capital SE 90% групи. Ще 10% - у кіпрської Midstream Group Limited, бенефіціаром якої є головний виконавчий директор компанії Дмитро Стрежнєв.

Еще по теме

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА