13:19 15.05.2018

Новий Бескидський тунель буде здано в експлуатацію до кінця травня - Гройсман

2 хв читати
Новий Бескидський тунель буде здано в експлуатацію до кінця травня - Гройсман

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман прогнозує, що новий Бескидський тунель буде здано в експлуатацію до кінця травня.

"Новий двоколійний залізничний Бескидський тунель, який є одним з найбільших побудованих за роки незалежності інфраструктурних об’єктів української залізниці, буде остаточно зданий в експлуатацію до кінця травня – як того вимагає відповідне урядове доручення", - цитує В.Гройсмана прес-служба Кабінету Міністрів України у вівторок.

Прем'єр звернув увагу, що тунель є важливою логістичною складовою маршрутів експорту української продукції до Євросоюзу.

"Потрібно забезпечити підтримку експорту, аби в нас не було проблем із поставкою продукції", - сказав він.

Крім того, прем'єр зазначив, що в контексті забезпечення перевезень потрібно оперативно вирішувати питання забезпечення вагонами та підвищувати якість обслуговування, насамперед у пасажирському сегменті.

Як повідомлялося, в березні Кабмін збільшив кошторисну вартість будівництва Бескидського залізничного тунелю на 737 млн грн - до 2,292 млн грн.

Бескидський тунель був побудований у 1886 році й уже вичерпав свій експлуатаційний ресурс. Тунелем поїзди проходять із мінімальною швидкістю. Крім того, одноколійний тунель обмежував пропускну спроможність усього міжнародного транспортного коридору.

Крім того, нині Бескидський тунель є єдиною одноколійною ділянкою на всій довжині V Критського Міжнародного транспортного коридору, який проходить територією Італії, Словенії, Угорщини, Словаччини, України та Росії (Трієст - Любляна - Будапешт - Братислава - Ужгород - Львів). Це перешкоджає інтеграції транспортної мережі України з європейською та повноцінного використання транзитного потенціалу.

Новий тунель запрацює на повну потужність 25 травня 2018 року. Розпочнеться повне проходження поїздів. Старий буде законсервовано, він використовуватиметься як евакуаційний.

"Сукупна вартість проекту перевищила 2 млрд грн, чверть і навіть більше – кошти "Укрзалізниці", решта - кошти Європейського банку реконструкції та розвитку і Європейського інвестиційного банку. Якщо порівняти з іншими інфраструктурними проектами на залізниці, це найбільший проект за останні 10 років", - зазначав в. о. голови правління "Укрзалізниця" Євген Кравцов.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА