16:26 25.04.2018

Кабмін схвалив випуск облігацій "Укрзалізниці" на 2 млрд грн

2 хв читати
Кабмін схвалив випуск облігацій "Укрзалізниці" на 2 млрд грн

Уряд України у середу схвалив своїм розпорядженням випуск ПАТ "Укрзалізниця" 4-річних облігацій чотирма серіями по 500 млн грн кожна на загальну суму 2 млрд грн, передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна".

Згідно з проектом документа, що є в розпорядженні агентства, за облігаціями серії "А" передбачена можливість дострокового щорічного викупу через рік, за облігаціями серій "B" і "С" - через півтора і три роки, а за облігаціями серії "D" - через два роки.

Номінальні ставимо прибутковості за щоквартальними купонами до першого дострокового викупу встановлені: за облігаціями серії "А" - на рівні 19% річних, серій "B" і "С" - 18,75%, серії "D" - 18,5% річних. На наступні періоди ставки будуть визначені додатково в межах від половини облікової ставки Нацбанку до 215 річних.

Андеррайтером "Укрзалізниця" обрала ТОВ "Конкорд Кепітал", а розміщення планує здійснити через фондову біржу ПФТС за ціною не нижче номіналу.

Прийом заявок на покупку облігацій заплановано в термін від 1 червня цього року до 27 травня наступного. Номінал однієї облігації – тисяча гривень.

Як повідомлялося з посиланням на аудировану консолідовану звітність ПАТ "Укрзалізниця", за підсумками 2017 року підприємство отримало 114,55 млн грн чистого прибутку проти 7,322 млрд грн збитку в 2016 році, проте сукупний збиток становив 77,24 млн грн проти 7,43 млрд грн роком раніше.

Доходи "Укрзалізниці" від вантажних перевезень у минулому році зросли на 10,4% - до 60,112 млрд грн, пасажирських перевезень - на 8,8%, до 7,318 млрд грн, інші доходи - на 20,7%, до 6,507 млрд грн.

Кабінет Міністрів на засіданні 14 лютого затвердив консолідований фінансовий план ПАТ "Укрзалізниця" на 2018 рік з показником доходу в сумі 92,2 млрд грн і прибутку - 0,7 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Stolitsa Group лідирує за обсягом введеного житла в Києві, "РІЕЛ" - у Львові

Philip Morris запустив нову фабрику у Львівській області

"Укренерго" допускає аварійні відключення е/е в Україні з 18:00 до 23:00 середи в разі зростання споживання

Керівництво БЕБ закликає проконтролювати слідство на Львівській тютюновій фабриці - ТСК

Ситуація в енергетиці дуже складна, але влада працює над мінімізацією ризиків до старту опалювального сезону - Шмигаль

Продовження режиму безмитної торгівлі стосується переважно торгівлі агротоварами - Свириденко

Arricano збільшує представленість українських виробників серед орендарів ТРЦ

Arricano збільшує представленість українських виробників серед орендарів ТРЦ

НБУ проти збільшення строків повернення експортної виручки

США підвищують мита для товарів китайського експорту на суму $18 млрд на рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА