14:33 19.04.2018

"Укрзалізниця" убачає можливість передання вокзалів у концесію

2 хв читати
"Укрзалізниця" убачає можливість передання вокзалів у концесію

Вокзальні комплекси "Укрзалізниці" мають приносити компанії стабільний прибуток, і для їх ефективного використання до кінця року заплановано об'єднати всю мережу залізничних вокзалів в одну вертикаль - вокзальну компанію.

Про це заявив в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов на Українському інфраструктурному форумі-2018 у Києві в четвер, передає кореспондент "Інтерфакс-Україна".

"На утримання наших вокзалів з усіма сукупними додатковими витратами сьогодні витрачаємо до 1,5 млрд грн. Є одна з найширших вокзальних мереж у державі. У зв'язку з цим визначили для себе пріоритети на наступні три роки і направимо зусилля, щоб весь наш вокзальний комплекс був, як мінімум, самоокупним, як максимум - приносив стабільно зростаючий дохід компанії", - сказав Є.Кравцов.

В.о. голови правління "Укрзалізниці" висловив сподівання, що в рамках закону про концесії, що перебувають на розгляді в парламенті, можна буде використовувати вокзальні комплекси як інструмент компенсації збитковості сектору пасажирських перевезень.

Він також прокоментував досвід експлуатації залізничних вокзалів у країнах Європи: "Ми маємо одну з найбільш розгалужених мереж нерухомості в центрах всіх основних міст України, і при цьому ця мережа - наші вокзали, є збитковою. Між тим, досвід успішної комерційної експлуатації вокзалів є практично у всіх країн Європи, і я переконаний, що нас це також має вдатися.

Він зазначив, що для "Укрзалізниці" це є стратегічно важливим напрямом.

"Залучення приватних інвестицій в пасажирське господарство є досить складним, враховуючи його глибоку збитковість. А вокзальні комплекси, як один з елементів пасажирської інфраструктури загалом, можуть стати першим кроком у пошуку механізму підвищення прибутковості і залучення приватного капіталу в систему пасажирських перевезень. Упевнений, що це буде успішним ", - додав Є.Кравцов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін пропонує ВР ратифікувати Угоду про вільну торгівлю з Туреччиною

Кількість вакансій на ринку праці зросла до нового рекорду з початку війни

Голова Держенергонагляду допускає доцільність підвищення тарифів на е/е у 2024 р. з метою відновлення енергооб'єктів

Шмигаль: У квітні Україна вийшла на обсяги експорту, співставні з довоєнними місяцями

Група "Нафтогаз" у 2023 р. отримала 23,1 млрд грн чистого прибутку проти 79,1 млрд грн збитку у 2022 р.

"Укренерго" фіксує зростання споживання е/е через похолодання

Фонд енергоефективності запускає програму "ГрінДІМ" для ОСББ та ЖБК

Енергетики повернули світло майже всім споживачам Сумщини, знеструмленим після ударів РФ по енергооб'єктах у понеділок - Міненерго

"Укрнафта" й АРМА звернулися до АМКУ по дозвіл на концентрацію для управління активами групи "Татнефть"

"Аврора" стане першим орендарем М10 Lviv Industrial Park

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА