Засудженого в анексованому Криму "українського диверсанта" Лимешка вивезли до Росії - журналіст

Засудженого в анексованому Криму "українського диверсанта" Лимешка вивезли до Росії - журналіст

Фото: Facebook/Ірина Михайлова Лимешко

Український політв’язень нині перебуває у Краснодарі.

Засудженого фігуранта справи "українських диверсантів" Геннадія Лимешка з окупованого Криму незаконно етапували до Росії.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook журналіст Антон Наумлюк.

"Засуджений на вісім років позбавлення волі за звинуваченням у незаконному виготовленні, перевезенні та зберіганні боєприпасів і вибухових речовин, Геннадій Лимешко етапований з Сімферополя для відбування покарання", - написав він.

За словами Наумлюка, нині Лимешко перебуває у Краснодарі.

"Згідно з попередньою інформацією, його можуть направити до Кабардино-Балкарії, Саратова або залишити в Краснодарському краї", - додав журналіст.

Геннадий Лимешко Осуждённый на восемь лет лишения свободы по обвинению в незаконном изготовлении, перевозке и хранении...

Опубликовано Anton Naumlyuk Четверг, 9 августа 2018 г.

Своєю чергою дружина Лимешка - Ірина - написала на своїй сторінці у соцмережі, що останнім часом в чоловіка погіршилося здоров’я, зокрема проблеми з зубами та суглобами.

В понеділок 6 серпня Гену вивезли з сізо м.Сімферополя в м. Краснодар РФ , а звідти по розпреділенню мають відправити в...

Опубликовано Іриной Михайлова Лимешко Четверг, 9 августа 2018 г.

Нагадаємо, 15 серпня 2017 року у ФСБ Росії повідомили, що нібито затримали "агента Служби безпеки України" за підготовку низки диверсій і назвали його ім'я - Геннадій Геннадійович Лимешко, "уродженець Харківської області, раніше проходив службу в так званій зоні ATO на посаді старшого розвідника глибинної розвідки в одній з військових частин ЗСУ". Відео з його затриманням показали на російському телебаченні, також опубліковали ролік з "зізнаннями". Йому закидали "планування підпалу лісового масиву, ЛЕП, обвалу гірських порід" тощо.

Служба безпеки України назвала провокацією затримання Лимешка, а у ЗСУ запевнили, що він служив за контрактом, але був звільнений у зв'язку з систематичним порушенням дисципліни. Втім побратим Лимешка впевнений, що боєць опинився на території окупованого Криму через "підставу".

Повʼязані теми:

Наступна публікація