В Україні розпочинають будівництво сховища для перероблених у Росії радіоактивних відходів

В Україні розпочинають будівництво сховища для перероблених у Росії радіоактивних відходів

Фото: pixabay.com

Держагентство з управління зоною відчуження вже затвердило проєкт будівництва.

У Чорнобильській зоні буде збудоване сховище для проміжного зберігання високоактивних радіоактивних відходів, які повертатимуться з Російської Федерації після переробки відпрацьованого ядерного палива українських АЕС.

Відповідний проєкт будівництва затвердило Державне агентство України з управління зоною відчуження (ДАЗВ).

"Відповідно до генерального плану, сховище буде побудовано на комплексі виробництв "Вектор". Воно гарантуватиме радіаційну безпеку та надійне проміжне зберігання високоактивних радіоактивних відходів протягом усього терміну його експлуатації терміном до 100 років", - повідомили в ДАЗВ.

У державному спеціалізованому підприємстві "Центральне підприємство з поводження з радіоактивними відходами" зазначили, що нині готується документація для оголошення тендеру.

Нагадаємо, українська сторона повинна прийняти на зберігання високоактивні радіоактивні відходи, що повертаються з Росії після переробки відпрацьованого ядерного палива українських АЕС, відповідно до угоди між урядом України і урядом РФ про науково-технічне співробітництво в галузі атомної енергетики від 14 січня 1993 року.

ДАЗВ затвердило проєкт будівництва сховища для високоактивних радіоактивних відходів, які повертатимуться з РФ Державне...

Опубліковано Державне агентство України з управління зоною відчуження Понеділок, 4 травня 2020 р.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Таємниці Чорнобиля
Наступна публікація