Сущенка засудили до 12 років в'язниці у Росії

Сущенка засудили до 12 років в'язниці у Росії

Фото: Reuters

Обвинувачення вимагало для Сущенка 14 років ув’язнення за начебто "шпигунство".

Сьогодні, 4 червня, у Москві суд оголосив вирок затриманому українському журналісту Роману Сущенку. Він отримав 12 років позбавлення волі у колонії суворого режиму.

Російські прокурори вимагали для журналіста "Укрінформу" 14 років позбавлення волі. Його звинуватили у шпигунстві. Як повідомив кореспондент "РИА Новости", суд також конфіскував диктофон Сущенка.

Адвокат журналіста Марк Фейгін, якого в Росії позбавили цього статуса, припускає, що завершити справу Сущенка Росія квапилась до початку Чемпіонату світу з футболу.

За його словами, є шанс того, що Сущенка зможуть обміняти на арештованого в Україні за підозрою у державній зраді керівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського. Проте все буде залежати від бажання Москви.

Нагадаємо, Романа Сущенка затримали в Москві 30 вересня 2016 року та ув’язнили за надуманою підозрою в шпигунстві. ФСБ РФ заявила, що арештант є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України, тоді як в українських силових структурах це спростували. Московський суд дав санкцію на арешт Сущенка до 16 вересня 2018 року.

Своєї вини Сущенко не визнає, за офіційною інформацією, він перебував у Росії у сімейних справах. Світова спільнота також вважає цю справу сфабрикованою та вимагає звільнити затриманого українського журналіста.

Суд у Москві може запроторити за ґрати українця Сущенка на 14 років

Суд у Москві може запроторити за ґрати українця Сущенка на 14 років

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація