У Києві викладачка принижувала студентів: з'явилися нові подробиці скандалу в коледжі

У Києві викладачка принижувала студентів: з'явилися нові подробиці скандалу в коледжі

Її на період службового розслідування відсторонили від роботи.

Кричала, погрожувала та принижувала. У столичному коледжі інформаційних систем та технологій при університеті Вадима Гетьмана розгорівся скандал після публікації відео. На ньому вчителька фізкультури кричить на неповнолітніх студентів та грубо просить закрити рота, бо ті запізнилися на пару.

Що зараз кажуть про цю історію 16-річні студенти, як відреагувало керівництво коледжу та чи каже щось сама скандальна викладачка - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Я тобі слово давала? Я тебе про щось запитувала? У тебе словесний понос чи що? Та рот закрий свій!" - такими словами розпочалася перша пара з фізкультури у другого курсу коледжу інформаційних систем та технологій при університеті Вадима Гетьмана у Києві. Усе через те, що діти запізнилися.

"Я дуже переживав після цієї ситуації, я людина вихована, я чемпіон України чотирикратний з бразильського джиу-джитсу. Я можу себе стримувати, але коли людина зі мною розмовляє на підвищених тонах, я не можу це вислуховувати, не можу розмовляти", - говорить Данило, староста цієї групи і саме на нього кричала вчителька фізкультури. 

На фізкультуру до цієї викладачки діти прийшли вперше. Після такого "знайомства" ніхто на урок до неї не хоче.

Про інцидент стало відомо кураторці групи і та написала заяву про порушення, зараз триває службове розслідування. 

"Вона вважає, що ситуація доречна, що вона має можливість кричати, адже вона доросла. Ніхто не має права кричати на дитину", - розповідає Тетяна Кареліна, кураторка групи.

У столичному коледжі розгорівся скандал після публікації відео, на якому викладачка принижує студентів

У столичному коледжі розгорівся скандал після публікації відео, на якому викладачка принижує студентів

Викладачку на час службового розслідування усунули. Кажуть, претензій та скарг на неї раніше не було. Звуть її Любов Малькова, працює тут понад 10 років.

"Викладач виконував всі свої функціональні обов’язки. Раніше в неї ніколи не було агресії", - зазначає Неля Грицак, директорка коледжу.

Свою позицію щодо цієї історії уже висловив освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

"У мене запитання до емоційного стану цієї людини, вона просто не має права працювати з дітьми. Це моє глибоке переконання", - говорить він.

Про те, що агресивна поведінка для викладачки - норма, нам розповідає студент з 4 курсу. Крім того, хлопець каже: та за заліки вимагала від нього грошей. На підтвердження своїх слів він надав диктофонний запис.

Сама Любов Малькова цю ситуацію ТСН відмовилася коментувати.

Службове розслідування триватиме до 14 вересня. Дітям на цей час дали іншого вчителя.

Повʼязані теми:

Наступна публікація