У ДСНС назвали торгові центри в Україні, які перевірять на дотримання правил пожежної безпеки

У ДСНС назвали торгові центри в Україні, які перевірять на дотримання правил пожежної безпеки

"Дрім Таун" - один з торгових центрів, в які прийдуть з перевірками. / Фото: steelbuildings.com.ua

Уряд зняв мораторій на перевірку контролюючими органами українського бізнесу.

У 2018 році співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій перевірять в Україні понад 25 тисяч об’єктів на дотримання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

30 людей евакуювали через пожежу в харківському торговельному центрі

30 людей евакуювали через пожежу в харківському торговельному центрі

Зокрема, у квітні запланована перевірка торгового центру "Мандарин Плаза", у червні ДСНСівці перевірятимуть гіпермаркети "Ашан" у різних регіонах України, у жовтні - київський клуб "Стерео Плаза".

Згідно з графіком планових перевірок, у серпні з перевірками прийдуть до дитячих розважальних центри "СкайПарк" у ТРЦ "Дрім Таун" і ТРЦ Sky Mall у Києві. Також перевірять житловий комплекс "Комфорт Таун" та низку готелів.

У грудні ДСНС перевірила ТРЦ Ocean Plaza у Києві і ТРЦ "Гранд Плаза" в Дніпрі.

У грудні 2017 року Кабінет міністрів України ухвалив постанову, яка передбачає, що майже всі українські контролюючі органи у повному обсязі або частково можуть перевіряти український бізнес - до цього на перевірки був накладений мораторій.

Згідно з постановою уряду, ДСНС може перевіряти установи для оздоровлення та відпочинку дітей, інтернати, установи дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) і спеціалізованої освіти. Також перевірки можна здійснювати на суб'єктах господарювання лише з високим ступенем ризику. До таких підприємств та установ відносяться об'єкти паливно-енергетичного, військово-промислового комплексів, об'єкти підвищеної небезпеки, хімічно-небезпечні об'єкти та об'єкти висотного будівництва. До таких об'єктів належать також великі торгові і торгово-розважальні центри.

Постанова уряду набула чинності 22 лютого 2018 року і діятиме до 31 грудня 2018 року.

Нагадаємо, 25 березня в центрі російського міста Кемерове загорівся торговельно-розважальний центр "Зимняя вишня". Віце-губернатор області Володимир Чернов розповів, що пожежа спалахнула в дитячій батутній кімнаті, куди хтось із дітей приніс запальничку. В будівлі впали два з трьох кінозалів - вони провалилися з четвертого на третій поверх. Слідчі виявили серйозні порушення: пожежні виходи були заблоковані, а співробітник приватного охоронного підприємства після отримання сигналу про пожежу відімкнув систему оповіщення. За останніми даними, загинуло 64 людини.

Повʼязані теми:

Наступна публікація