Рідні політв’язня Панова заявили, що його етапували до окупованого Криму

Рідні політв’язня Панова заявили, що його етапували до окупованого Криму

Фото: facebook.com/sergatskova

У родичів та адвоката українця поки що немає можливості з ним зв’язатися.

Українця Євгена Панова, засудженого до восьми років колонії суворого режиму у справі "українських диверсантів", етапували до СІЗО в окупованому Сімферополі.

Про це інформує "Крим.Реалії" з посиланням на матір Панова Віру Котелянець.

Цю інформацію також підтвердив брат Панова Ігор Котелянець.

"Наразі невідомо, з якими процесуальними діями пов'язане переміщення Панова. У родичів та адвоката українця поки що немає можливості з ним зв'язатися, оскільки він перебуває на карантині", - йдеться у повідомленні.

Засуджений Євген Панов попросив допомогти рідним і подякував дипломатам за підтримку

Засуджений Євген Панов попросив допомогти рідним і подякував дипломатам за підтримку

Нагадаємо, 10 серпня 2016 року Федеральна служба безпеки РФ повідомила про запобігання в окупованому Криму терористичним актам, які нібито були підготовлені Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України. Одним з організаторів терактів назвали Євгена Панова. Брат затриманого українця стверджує, що його викрали на території материкової України і вивезли на окуповану територію.

Згодом обвинувачені російською владою в "підготовці терактів" в Криму Євген Панов і Андрій Захтей відмовилися від свідчень, які вони дали одразу після затримання в серпні 2016 року. Панов також розповів про страшні тортури, які щодо нього застосовували співробітники ФСБ: лупцювали залізною трубою, підвішували і били струмом.

Через два роки, 13 липня 2018 року Панова засудили до 8 років колонії суворого режиму. Політв’язень своєї провини не визнав.

Повʼязані теми:

Наступна публікація