Політв'язня Балуха в окупованому Криму засудили до п'яти років позбавлення волі

Політв'язня Балуха в окупованому Криму засудили до п'яти років позбавлення волі

Фото: Скріншот

Справу українця розглядав "суд" окупантів у Сімферополі.

Так званий суд в окупованому Сімферополі визнав політичного в'язня, українця Володимира Балуха винним і засудив його до п'яти років позбавлення волі зі штрафом.

Про це повідомляє "Радіо Свобода". 

"Суд" визнав Балуха винним у начебто побитті одного із тюремників ізолятора тимчасового тримання. За словами обвинувачення, українець напав на начальника СІЗО. Захист Балуха наголошує, що все відбувалося навпаки. 

Тепер його засудили до позбавлення волі терміном на п'ять років, а також зобов'язали до сплати штрафу у розмірі 10 тисяч рублів. 

Нагадаємо, Балух голодує вже понад 100 днів. Володимира Балуха засудили до трьох років і семи місяців колонії-поселення за звинуваченням у нібито незаконному зберіганні боєприпасів. Правозахисники вважають, що його репресували за проукраїнську позицію, зокрема за прапор України, вивішений у дворі його будинку.

19 березня Балух оголосив безстрокове голодування. Адвокат Ольга Дінзе наголошувала, що український активіст за час голодування втратив 30 кг ваги. Сам ув’язнений неодноразово повідомляв про знущання над ним в Сімферопольському СІЗО

Повʼязані теми:

Наступна публікація