Напад на хасида в Умані: поліція показала відео та відкрила справу

Напад на хасида в Умані: поліція показала відео та відкрила справу

фото / ОЄГУ

Слідчі встановили шістьох учасників сутички.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження на уманчан, які розбили носа хасиду, та показали відео нападу.

Про це повідомляє пресслужба поліції.

1 вересня близько 02:45 години поліції повідомили, що неподалік від одного з магазинів міста невідомі нанесли тілесні ушкодження хасиду. З'ясувалося, що місцеві мешканці спровокували конфлікт із паломниками-хасидами, які купували продукти у маркеті.

34-річного ізраїльтянина вдарили в ніс. Потім нападники втекли. Попри розбитий ніс, потерпілий відмовився від медичної допомоги та звернення до поліції.

Згодом копи почали встановлювати обставини події. Хасид написав заяву до Уманського відділу поліції. Слідчі вилучили відео з камер спостереження і встановили всіх учасників сутички. Їх було шестеро, усі вони місцеві мешканці.

Діям кожного з фігурантів надається правова оцінка. Поліція відкрила кримінальне провадження відповідно ч. 2 ст. 296 (хуліганство) КК України. Триває досудове розслідування.

Поліція відкрила кримінальне провадження на уманчан, які розбили носа хасиду Уночі, 1 вересня, близько 02:45 години, до...

Опубліковано Поліція Черкаської області Вівторок, 1 вересня 2020 р.

Нагадаємо, 27 серпня в Умані виник конфлікт між місцевими мешканцями та групою паломників-хасидів, які хотіли потрапити на могилу свого духовного лідера Рабі Нахмана. Близько десяти паломників намагалися прорватися через натовп, проте їм це не вдавалось. Сторони конфлікту стримували правоохоронці. За фактом інциденту розпочато кримінальне провадження.

Раніше повідомлялося, що Україна впровадить технічні обмеження, щоби запобігти масовому паломництву хасидів до Умані у вересні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація