Львівську область оточують блокпостами на кордонах з іншими областями

Львівську область оточують блокпостами на кордонах з іншими областями

Загалом планується встановити 13 блокпостів, поки примусово машини не розвертають.

На Львівщині встановлюють блокпости. Там зафіксували дві нові смерті від коронавірусу - 58-річна жінка із підтвердженим діагнозом COVID-19 і 49-річний чоловік, в якого на коронавірус була хвора дружина, йдеться у ТСН.16:45.

На блокпостах чергують поліцейські, рятувальники та медики у захисних костюмах. Усім, хто в`їжджає на Львівщину  -  і водіям, і пасажирам - безконтактно вимірюють температуру. Люди ставляться до цього з розумінням.

"Підвищеної температури, дякувати Богу, ще не зустрічалося, якщо буде підвищена температура, будемо рекомендувати звертатися до сімейного лікаря і повертатися додому", - каже медсестра Галина Дячук, яка чергує на виїзді.

Але розвертати людей силою не можуть. Зараз на різних трасах працюють вже п’ять таких блокпостів, інші ще споруджують. Усього їх буде 13. Блокпости контролюють рух з усіма суміжними регіонами — Волинь, Рівненська область, Тернопільська, Івано-Франківська та Закарпаття.

Спалах коронавірусу в Україні: яка ситуація у Львові та Чернівцях

Спалах коронавірусу в Україні: яка ситуація у Львові та Чернівцях

Встановити блокпости вирішили ще в понеділок, аби зупинити поширення вірусу. З того часу кількість хворих в області подвоїлася -  COVID-19 нині підтверджений у 61 людини. Сьогодні вночі у Львівській лікарні померла  58-річна жінка, хвора на коронавірус. Також у цій же лікарні помер 49-річний чоловік з підозрою. Результати тесту чоловіка медики ще чекають, але короновірус вже підтверджений у його дружини, яка нині в окремому боксі. І тільки за цю ніч до інфекційної лікарні Львова звернулося ще десять пацієнтів з симптомами, схожими на коронавірус.

Кореспондент ТСН Марічка Кужик

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація