Фонд Янковського і "Громадський проектор" назвали найкращі короткометражки Новини компаній

Фонд Янковського і "Громадський проектор" назвали найкращі короткометражки

Меценат та бізнесмен Ігор Янковський на відкритті

Шостий фестиваль короткометражних фільмів "Громадський проектор", який щорічно відбувається завдяки фінансовій та організаційній підтримці Благодійного фонду Ігоря Янковського "Ініціатива заради майбутнього", традиційно відбувся у Миколаєві.

Цьогоріч миколаївський кінофестиваль отримав 120 фільмів, які прийшли не тільки з багатьох областей України, а й з-за кордону. Завдяки підтримці міської влади, відкриття фестивалю відбувалося масштабно і барвисто. Відкривали кінофестиваль меценат і бізнесмен Ігор Янковський та мер міста Олександр Сєнкевич.

До складу Колегії журі увійшли: заслужена артистка України, актриса і громадський діяч Ірма Вітовська, актор театру та кіно, народний артист України, ексміністр культури Євген Нищук, і продюсер, глава Держкіно України 2014-2019 років Пилип Іллєнко.

Журі фестивалю

Головний партнер і друг фестивалю, засновник благодійного фонду "Ініціатива заради майбутнього" Ігор Янковський зазначив, що фестиваль став значущою культурною подією не тільки для Миколаєва, а й України, а в останні два роки він стає міжнародним.

"За 6 років кінофестиваль "Громадський проектор" у Миколаєві розрісся до масштабної події, що заслуговує на велику увагу. У нас велика кількість учасників із усієї країни, журі світового рівня зі справжніми професіоналами своєї справи й навіть міжнародна програма. Я радий, що ми з першого дня підтримували та фінансували цей кінофестиваль, і продовжуватимемо й надалі. Дуже важливо, що у нас знаходиться все більше партнерів і однодумців у Миколаєві, завдяки яким кінофестиваль отримує нові можливості для розвитку", - заявив бізнесмен і меценат Ігор Янковський.

Подія викликала справжній ажіотаж в Миколаєві - у дні фестивалю 800-місцевий зал був заповнений кіноманами практично вщерть.

Ексміністр культури Євген Нищук вручає премію

"Я вже не вперше беру участь у роботі кінофестивалю "Громадський проектор" і це вже стало доброю традицією - восени приїздити до Миколаєва. Хочу зазначити, що за ці роки кінофестиваль значно виріс, стала кращою якість фільмів, які беруть участь у конкурсі, й це відображає загальну тенденцію відродження українського кінематографа", - сказав Пилип Іллєнко.

Актриса і громадський діяч Ірма Вітовська

У фіналі свята, крім інших, вручили традиційну премію Миколаївського міського голови. "Народний" мер Миколаєва Олександр Сенкевич, який з'явився на сцені під звуки гурту AC/DC, побажав наснаги учасникам і відзначив успіхи організаторів кіноподії.

Після вручення нагород переможці кінофестивалю й гості змогли поспілкуватися в невимушеній атмосфері під звуки джазової музики, попиваючи ігристе.

Виступає AINA

Список переможців фестивалю:

Номінація "Найкращий ігровий фільм":

Фільм "Урок", реж. Михайло Іллєнко, Київ.

Номінація "Найкращий документальний фільм":

Фільм "Зірка для Антона", реж. Катерина Стрельченко, Дніпро

Номінація "Найкращий анімаційний фільм":

Фільм "Пуповина", реж. Олександр Бубнов, Київ

Номінація "Найкращий зарубіжний фільм":

Фільм: "Аліса", реж. Василіса Кузьміна, Москва, Росія

Спеціальна номінація "Особлива відзнака журі":

Фільм "Домовина", реж. Кадім Тарасов, Київ

Премія Миколаївського міського голови Олександра Сєнкевича:

Фільм "Він такий єден", реж. Антон Рижих, Ужгород

Спеціальна номінація "Глядацькі симпатії":

Фільм "Пуповина", реж. Олександр Бубнов, Київ.

Людмила Панченко

Наступна публікація