Фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір" посадили до ШІЗО - адвокат

Фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір" посадили до ШІЗО - адвокат

Фото: Кримська солідарність

Меметов та Мамутов вже п’ять днів не виходять на зв’язок.

Двох кримських татар, фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір" Ремзі Меметова та Енвера Мамутова ймовірно відправили до штрафного ізолятора колонії.

Про це повідомив адвокат Рустем Кяміл, пишуть "Крим Реалії".

"Річ у тім, що Енвер-аг'а і Ремзі-аг'а від 24 вересня не виходять на зв'язок. Коли людина вже етапована до колонії, вона має можливість зателефонувати своїй сім'ї, зв'язатися з родичами. Уже п'ять днів вони не виходять на зв'язок. З величезною вірогідністю можу сказати, що, швидше за все, вони перебувають у штрафному ізоляторі", - розповів він.

Зазначимо, раніше адвокат кримців повідомив, що Мамутова та Меметова етапували до колонії у Ставропольському краї.

Нагадаємо, фігуранти "справи" були затримані 12 жовтня 2016 року на території окупованого Криму за підозрою в причетності до організації "Хізб ут-Тахрір".

Представники міжнародної ісламської політичної організації "Хізб ут-Тахрір" називають своєю місією об'єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього і кажуть, що зазнають несправедливого переслідування в Росії та в окупованому нею в 2014 році Криму. Верховний суд Росії заборонив "Хізб ут-Тахрір" у 2003 році, включивши організацію до списку об'єднань, названих "терористичними".

Також раніше повідомлялось, що через те, що один з фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір" Теймур Абдуллаєв написав лист рідною кримсько-татарською мовою, російська окупаційна "влада" Криму перевела його до карцеру СІЗО.

Крім того, російська окупаційна влада помістила фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір" Айдера Саледінова та Рустема Ісмаїлова в психіатричну лікарню для проходження примусової психіатричної експертизи. За словами дружини одного з фігурантів, до них застосовують каральну медицину. 

У серпні 2019 року Таганрозький міський суд подовжив термін утримання під вартою фігурантам "справи Хізб ут-Тахрір". Чотирьом фігурантам справи Сейрану Муртазаєву, Меджіту Абдурахманову, Енверу Аметову і Рустему Сейтхалілову продовжили термін тримання у СІЗО до 14 листопада. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація