Денісова назвала дати візитів українських консулів до полонених моряків

Денісова назвала дати візитів українських консулів до полонених моряків

Фото: Reuters

Поранених військовополонених відвідають першими.

Українські консули відвідають поранених українських моряків у Москві 10 січня, а інших військовополонених – від 14 до 16 січня.

Про це розповіла український омбудсмен Людмила Денісова в інтерв’ю ATR.

"Сьогодні я отримала інформацію від наших консулів, що вони вже отримали дозвіл і 10 січня зможуть відвідати наших хлопчиків у "Матроській тиші" — Артеменка, Ейдера та Сороку. Ще раз зможуть подивитися, як вони почуваються, практично через місяць, адже останній раз консули в них були на початку грудня", - заявила вона.

За словами Денісової, інших полонених моряків, яких утримують в СІЗО "Лефортово", українські консули відвідають від 14 до 16 січня.

Нагадаємо, вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру "Яни Капу" і двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь". Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарану буксира прикордонним кораблем "Дон". Увечері того ж дня російські кораблі напали на них і захопили, при цьому, за даними української влади, поранивши щонайменше шістьох українських моряків і захопивши інших у полон.

Згодом так звані суди в анексованому Криму заарештували їх на два місяці. Після цього моряків доправили в СІЗО у Москві. Усіх їх звинувачують у нібито незаконному перетині російського кордону.

Суд в Криму відхилив апеляції п'яти українських моряків, захоплених біля Керченської протоки

Суд в Криму відхилив апеляції п'яти українських моряків, захоплених біля Керченської протоки

Повʼязані теми:

Наступна публікація