У Росії бунт у колонії суворого режиму завершився масштабною пожежею і травмованими

Під час сутичок постраждав один працівник колонії.

В Іркутській області Росії в колонії суворого режиму стався бунт ув'язнених. Він завершився травмуванням працівників колонії, ув'язнених, а також масштабною пожежею у виробничих цехах.

Про це повідомляє пресслужба Головного управління Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) Росії в Іркутській області.

Події почали розгортатися увечері 9 квітня у виправній колонії №15 у місті Ангарськ.

"Один із засуджених, який має негативну характеристику, перебував у приміщенні штрафного ізолятора за порушення правил внутрішнього розпорядку. Він відмовився від проведення особистого обшуку, штовхав співробітників установи, нецензурно висловлювався, закликав інших засуджених до протиправних дій. Засуджені з сусідніх камер ШІЗО розбили скло камер відеоспостереження, осколками завдали собі порізи передпліччя. Під час протиправних дій було скоєно напад на співробітника установи", - ідеться в повідомленні.

До колонії негайно направили підкріплення з працівників ФСВП.

"Після проведення бесіди та роз'яснення причин події засуджені відмовилися від протиправних дій. На даний момент обстановка в установі контрольована. Потерпілий співробітник госпіталізований, його життю і здоров'ю ніщо не загрожує. Засудженим, що завдали собі порізи передпліччя, надано медичну допомогу", - повідомили у пресслужбі.

Там додали, що "засуджені спробували дестабілізувати роботу установи, зробивши підпал кількох об'єктів на промисловій зоні колонії. Нині проводиться оцінка збитку".

Горів цех деревообробки, повідомив "РЕН ТВ". Його під час бунту підпалили ув'язнені. "РИА Новости" з посиланням на джерела в екстрених службах повідомили, що горіли три виробничі цехи, пожежі присвоєно третій номер складності. Вогонь ніби перекинувся і на сусідню виправну колонію №14. Пожежу вже загасили.

Коли почався бунт, то колонію оточили правоохоронці – силовики ОМОНу та ППС, повідомила РБК директорка фонду "Русь сидить" Ольга Романова.

"Оточення - це ОМОН і ППС, вони стоять в радіусі від п'яти кілометрів, підійти ближче не можна", - заявила вона.

РБК пише, ніби там були вибухи шумових гранат.

"Це те, що вже повідомляють всі, інше потрібно перевіряти", - сказала Романова.

Telegram-канал Baza повідомив, ніби під час бунту "на воротах перед одним із ангарів знашли повішеного ув'язненого". Офіційного підтвердження цієї інформації немає.

Нині силовики взяли ситуацію під контроль. За фактом бунту в колонії нині проводиться перевірка працівників ФСВП, прокуратури і слідчого комітету. Правозахисників на територію колонії не пускають. Слідчий комітет порушив щодо засуджених кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 321 (дезорганізація діяльності виправної установи) Кримінального кодексу РФ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація