Ще трьох українських політв'язнів, ймовірно, перевели до Московського СІЗО

Ще трьох українських політв'язнів, ймовірно, перевели до Московського СІЗО

Фото: УНІАН

У "Лефортово" прийняли передачі для них.

У московському СІЗО "Лефортово" прийняли передачі активістів для українських політв'язнів Романа Сущенка, Олексія Сизоновича та ще одного бранця Кремля, чий брат попросив не розголошувати його ім'я.

Про це повідомила кореспондентка "Новой газеты" Вікторія Івлєва.

"На Романа Сущенка, Олексія Івановича Сизоновича і ще одного політзека сьогодні були зроблені передачі в СІЗО "Лефортово"… До в'язнів "Лефортово" передачі доходять дуже швидко, думаю, що протягом години", — написала Івлєва.

Вона наголосила, що не стверджує, що українських політв’язнів тепер тримають у "Лефортово". Втім припустила, що прийняття співробітниками СІЗО передачі для зазначених ув'язнених свідчить про це.

"Стверджую я лише те, що і на ім'я Романа, і на ім'я Олексія Івановича, і на ім'я ще однієї людини були зроблені передачі вагою по шість з половиною кілограмів. І ці передачі прийняті", — підкреслила журналістка.

СУЩЕНКО, СИЗОНОВИЧ, и ещё один человек, брат которого потребовал, чтобы я не упоминала его фамилию. ЛЕФОРТОВСКОЕ...

Опубліковано Victoria Ivleva Середа, 21 серпня 2019 р.

Раніше стало відомо, що засуджених в РФ п'ятьох громадян України також нібито перевели з виправних колоній в слідчий ізолятор "Лефортово" в Москві.

Так, 20 серпня в СІЗО "Лефортово" взяли передачі для Володимира Балуха, Павла Гриба, Миколи Карпюка, Станіслава Клиха і Олександра Кольченко. На думку правозахисників, це свідчення того, що всі зазначені особи містяться в установі.

Адвокат Володимира Балуха Ольга Дінзе не коментував цієї інформації. Але напередодні адвокат політв'язня Карпюка припустив, що його підзахисного скоро повернуть до України разом з іншими українськими політв'язнями, які утримуються в Росії. Такі висновки він зробив через раптові переведення українців з російських в'язниць.

Згодом джерела Інтерфаксу повідомили, що Росія може видати Україні п'ятьох політв'язнів, етапованих в Москву. 

П'ятьох українських політв’язнів перевели до Московського СІЗО - правозахисник

П'ятьох українських політв’язнів перевели до Московського СІЗО - правозахисник

Повʼязані теми:

Наступна публікація