Через вихід із голодування Сенцов потрапив до реанімації – сестра політв’язня

Через вихід із голодування Сенцов потрапив до реанімації – сестра політв’язня

Фото: ТСН.ua

За словами сестри, ситуація критична.

Український політв’язень і режисер Олег Сенцов потрапив до реанімації.

Про це повідомила його сестра, передає 24 канал.

"Він зараз перебуває в реанімації в лікарні Лабитнангі. Його виводять з голодування. Ситуація дуже критична, ніхто не знає чим це закінчиться. Вже є незворотні наслідки", – розповіла сестра Олега Сенцова.

До шорт-листа премії імені Сахарова потрапив Олег Сенцов

До шорт-листа премії імені Сахарова потрапив Олег Сенцов

Нагадаємо, 25 серпня 2015 року українського режисера Олега Сенцова засудили до 20 років ув'язнення в колонії суворого режиму. Йому інкримінували в Росії підготовку до вчинення терористичних актів у Сімферополі, Севастополі та Ялті. 14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування. Єдиною умовою його припинення було звільнення всіх українських політв'язнів, які перебувають на території РФ.

5 жовтня російські тюремники заявили, що український режисер припинив голодування. Пізніше цю інформацію підтвердив і адвокат Сенцова Дмитро Дінзе. За його словами, політв'язень не мав виходу, адже в російській лікарні йому погрожували почати примусове годування та "зробити з нього овоч". Сенцов голодував 145 днів. 

Своєю чергою уповноважений з прав людини в Ямало-Ненецькому автономному окрузі Анатолій Сак несподівано заявив, що Сенцов не припиняв голодування.

Повʼязані теми:

Наступна публікація