В Україні видали перший кредит для малого бізнесу за зниженою ставкою від держави

В Україні видали перший кредит для малого бізнесу за зниженою ставкою від держави

Фото: Національний банк України

Вінничанин отримав 1,5 млн грн.

В Україні видали перший пільговий кредит в межах державної програми на створення та розвиток малого бізнесу.

Про це повідомила пресслужба "Укргазбанку", який видав перший кредит у рамках програми "Доступні кредити 5-7-9%".

Перший кредит отримав 33-річний підприємець із Вінниці. Він отримає 1,5 млн грн на розвиток своєї справи. 

За словами заступника голови правління банку Євгена Мерцгера, фінустанова вже підписала 11 кредитних угод за новою держпрограмою. 

Очыльник Кабміну Олексій Гончарук у своєму Telegram повідомив, що вінниччанин отримав гроші на строк п'ять років під 7%. "Ці кошти молодий підприємець із Вінниці спрямує на розвиток мережі власних продуктових магазинів — обладнання нового супермаркету площею 903 метри квадратних", - написав прем'єр-міністр.

Як повідомлялося, 20 грудня 2019 року 275 голосами Верховна Рада в першому читанні внесла зміни до закону про державний бюджет на 2020 рік. Вони передбачають виділення 2 млрд грн на дешеві кредити для бізнесу за спеціальною новою державною програмою. А 14 січня 2020 року Рада підтримала урядовий законопроєкт про нову державну програму кредитування малого підприємництва.  

Програма кредитів 5-7-9% запрацювала від 1 лютого 2020 року. За словами міністра економіки Тимофія Милованова, держава не регулюватиме відсотки за кредитами в банках, а компенсовуватиме їм різницю, аби підприємець в результаті виплачував менше. Крім того, банки самі вирішують, кому давати кредити. Своєю чергою, держава перевірятиме чи виконав підприємець всі умови програми. Про участь в урядовій програмі повідомили "ПриватБанк", "Ощадбанк", "Укргазбанк".

Уряд презентує програму "Доступні кредити 5-7-9" – пояснює міністр Тимофій Милованов

Уряд презентує програму "Доступні кредити 5-7-9" – пояснює міністр Тимофій Милованов

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Відставка Кабміну Гончарука
Наступна публікація