Окупанти розібрали дах у храмі ПЦУ в Сімферополі

24.06.2019, 11:05
Окупанти розібрали дах у храмі ПЦУ в Сімферополі - фото 1
Будівельники розібрали дах кафедрального собору святих рівноапостольних Володимира і Ольги у Сімферополі, повідомляє Крим.Реалії.

Будівельники розібрали дах кафедрального собору святих рівноапостольних Володимира і Ольги у Сімферополі, повідомляє Крим.Реалії.

Будівельники, які раніше огородили будівлю собору, зняли покрівельні матеріали з даху будівлі. В результаті цього несучі дерев'яні балки даху тепер незахищені від дії погодних умов, повідомив архиєпископ Кримської єпархії Православної Церкви України Климент.

«Ми робили ремонт даху собору в 2011 році, тоді я віддав на це 25 тисяч гривень. Все було покрито оцинкованою бляхою, і в деяких місцях шифером. Тепер же ці будівельники зняли покриття, кажуть, що нібито роблять ремонт. Але через це в стелі храму пішли тріщини, він просто може обвалитися», - розповів владика Климент.

18 червня стало відомо, що в приміщеннях кафедрального собору Володимира та Ольги ПЦУ в Сімферополі почали проводити будівельні роботи.

Раніше архиєпископ Климент повідомив, що влада Криму вимагає «звільнити приміщення» кафедрального собору святих рівноапостольних Володимира і Ольги в Сімферополі в Сімферополі. Російська влада Криму направила припис про «звільнення приміщень» собору.

У російському Мінмайна Криму пояснили вимогу до Кримської єпархії УПЦ КП покинути будівлю кафедрального собору в Сімферополі закінченням терміну дії договору з єпархією УПЦ КП, яка перейшла в створену Православну Церкву України.