До Балуха не пустили адвоката та архиєпископа Климента

03.11.2018, 13:24
До Балуха не пустили адвоката та архиєпископа Климента - фото 1
Адвокат Дмитро Дінзе та архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент не змогли відвідати засудженого в Криму українського активіста Володимира Балуха.

Адвокат Дмитро Дінзе та архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент не змогли відвідати засудженого в Криму українського активіста Володимира Балуха.

Про це Крим.Реалії розповіла адвокат Ольга Дінзе, повідомляє «Прямий».

Кущw.jpg

"Вчора Дмитро Дінзе разом з архієпископом Климентом приїхали в Керченську колонію, щоб зустрітися з Володимиром (Балухом – КР). Але їм це не вдалося, оскільки Володимир зараз перебуває в колонії на карантині. Зазвичай на карантині людина перебуває десять днів. Це певна процедура, де ув'язнені проходять медичне обстеження. Дінзе полетить до Балуха ще раз наступного тижня, щоб знову спробувати з ним зустрітися", – розповіла адвокат.

Раніше стало відомо, що Балух вирішив тимчасово припинити голодування. За даними адвоката Дмитра Дінзе, у Балуха після понад 200 днів голодування є підозра на виразку або панкреатит.

Раніше дружина українського політв'язня Володимира Балуха Наталія 17 жовтня вперше зустрілася з ним у СІЗО Сімферополя перед етапуванням до колонії.

Нагадаємо, підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму змінив вирок українському політв’язню Володимиру Балуху з п’яти років колонії загального режиму до чотирьох років і 11 місяців.

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Володимир Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Суд в анексованому Криму визнав Балуха винним у зберіганні боєприпасів і засудив його до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 тисяч рублів.

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України на подвір'ї його будинку.