ua en ru

Відбулося засідання ТКГ на рівні голів делегацій: про що говорили

Відбулося засідання ТКГ на рівні голів делегацій: про що говорили Фото: Леонід Кравчук (leonid-kravchuk.com.ua)

У середу, 3 лютого, відбулося засідання делегацій Тристоронньої контактної групи. Голови делегацій обговорювали питання продовження перемир'я і розблокування роботи деяких КПВВ на Донбасі.

Про це повідомляє сторінка української делегації в ТКГ в Telegram.

У ході засідання українська делегація підкреслила, що уряд виконає основні технічні умови, необхідні для розблокування роботи контрольно-пропускних пунктів в'їзду-виїзду (КПВВ) "Щастя" і "Золоте". Мова йде про надання Україною автобусів-човників для перевезення громадян через лінію розмежування, а також про матеріальне та технічне забезпечення їх роботи.

Також обговорювалися технічні умови відновлення ремонту газорозподільної станції (ГРС) Мар'їнка.

Крім цього, Україна на засіданні висловила стурбованість невирішенням питання допуску на окуповані території представників МАГАТЕ. Організація запросила допуск в кінці минулого року.

Раніше повідомлялося, що Україна не заявляє про зрив перемир'я на Донбасі, оскільки для цього немає підстав. На Донбасі мають місце лише окремі порушення режиму припинення вогню.

Нагадаємо, за минулу добу, 2 лютого, на Донбасі було зафіксовано вісім порушень режиму припинення вогню. В результаті пострілу снайпера отримав важке поранення і помер військовослужбовець.