ua en ru

У Сумах посилять карантин: що зміниться

У Сумах посилять карантин: що зміниться Фото: карантин (Віталій Носач/РБК-Україна)
Автор: Юлия Струк

Мер Сум Олександр Лисенко заявив, що у місті посилять карантин, зокрема введуть 100-відсотковий масковий режим. Відповідне рішення ухвалила комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Про це він розповів під час трансляції у своєму Facebook.

Доброго ранку, сумчани! Сьогоднішній стрім про відкриття муніципального культурно-розважального центру «Романтика» та про ситуацію, яка склалася у зв‘язку з поширенням коронавірусної інфекції. По-перше, «Романтика» відсьогодні працює у штатному режимі із 9 ранку. На першому поверсі ви можете переглянути тематичну виставку. А уже завтра в закладі відбудеться перший великий захід - «Студміс Сумщини». По-друге, учора відбулося засідання комісій ТЕБ і НС, які виробили низку рекомендацій для виконавчого комітету щодо посилення протиепідемічних заходів, про які розповів у стрімі! Бережіть себе та рідних!

Опубліковано Олександр Лисенко Середа, 7 жовтня 2020 р.

Очільник міста зазначив, що сьогодні після обіду відбудеться засідання виконкому, на якому ухвалять рішення про 100-відсотковий обов'язковий масочний режим на території Сум.

Крім того, буде обмеження на проведення масових заходів; збільшено кількість груп, які перевірятимуть роботу закладів харчування і відпочинку всіх форм власності й транспорт. Число таких груп зросте в 10 разів - з 3 до 30.

Мер також анонсував закриття закладів у разі системних порушень (понад три рази).

Усі ці обмеження міська комісія ТЕБ і НС рекомендує схвалити виконкому.

Крім того, комісія вважає за необхідне проведення у триденний строк, починаючи з 12 жовтня, дезінфекції місць загального користування у житлових будинках (надалі - відповідно до затверджених графіків) і на підприємствах, установах та організаціях незалежно від форм власності та підпорядкування.

А з 8 жовтня пропонується обмежити прийом та обслуговування фізичних і юридичних осіб суб’єктами господарювання, закладами, які забезпечують життєдіяльність міста.

Нагадаємо, глава Держспоживслужби Києва Олег Рубан заявив, що Київ в оновленому списку потрапляє в "помаранчеву" зону карантину. Зараз столиця знаходиться у "жовтій" зоні.

Як писало РБК-Україна, міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що країна зараз не може піти тим шляхом європейських країн у питанні посилення карантину. Україна не може ввести повний локдаун як Ізраїль.