Micron інвестує 150 млрд доларів у виробництво чипів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Micron інвестує 150 млрд доларів у виробництво чипів

Технології&Авто
574
Виробник мікросхем пам’яті Micron Technology оголосив про інвестування 150 млрд доларів у будівництво нових заводів і розширення діючих фабрик з випуску чипів. За рахунок цих вкладень, розрахованих на найближчі 10 років, американська компанія має намір задовольнити зростаючий попит на напівпровідникову продукцію і усунути її дефіцит.
«Ми будемо взаємодіяти з владою по всьому світу, в тому числі в США, щоб задовольнити наші потреби в нарощуванні поставок відповідно до наших очікувань попиту до 2030 року. Ми, безумовно, хотіли б збільшити наше виробництво в США, тому що вважаємо, що тут повинно вироблятися більше двох відсотків від загального обсягу мікросхем пам’яті в світі. Це дуже важливо, як для національної безпеки, так і для стійкості ланцюга постачання мікросхем», — заявив генеральний директор Micron Санджай Мехротра (Sanjay Mehrotra) в інтерв’ю газеті The Wall Street Journal.
За оцінками Micron, витрати на виробництво пам’яті в США на 35−45% вищі, ніж на більш дешевих ринках з усталеними напівпровідниковими екосистемами.
За словами Мехротри, пам’ять і пристрої для зберігання даних тепер «мають фундаментальне значення для всього, що змінює наше життя і наш бізнес — від хмарних обчислень до смартфонів і безпілотних автомобілів». На цей сегмент припадає 30% напівпровідникової галузі, і ця частка продовжує зростати, підкреслив голова Micron.
Крім витрат на виробництво пам’яті, частина бюджету буде витрачена на дослідження і розробки. Тільки в 2022 році витрати Micron в цій галузі складуть 3 млрд доларів, а капітальні вкладення повинні досягти 12 млрд доларів.
Тим часом газета Nikkan Kogyo повідомила про плани Micron побудувати новий завод на території свого виробничого комплексу в Японії й інвестувати в цей проєкт близько 800 млрд єн (7 млрд доларів). Передбачається, що підприємство з 2024 року буде випускати чипи оперативної пам’яті, що застосовуються в серверному обладнанні дата-центрів і персональних комп’ютерах.
Санджай Мехротра вважає, що дефіцит мікросхем на ринку збережеться аж до 2023 року, незважаючи на поліпшення ситуації в галузі, що намітилися. Гендиректор Micron додав, що високому попиту на чипи сприяють хмарні і відеосервіси, послуги дата-центрів, електронна комерція і тенденція переходу на дистанційний формат навчання і роботи.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас