Для деяких ФОП пропонують скасувати обов'язкові РРО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для деяких ФОП пропонують скасувати обов'язкові РРО

Казна та Політика
9381
В Україні вже кілька років переводять деякі види бізнеси на обов’язкове використання РРО (касових апаратів). Для ФОП 2-4 групи в ритейлі РРО мав стати обов’язковим з 1 січня 2021 року, але норму перенесли на 2022 рік.
Тепер же група депутатів пропонує взагалі скасувати обов’язкові РРО для деяких груп ФОП, посилаючись на те, що детінізації від переведення на РРО не відбулося, а тільки збільшилася кількість перевірок. На законопроект звернув увагу портал Ain.ua.
Зокрема, депутати пропонують скасувати РРО для всіх ФОП 2-4 групи єдиного податку, які:
  • продають товари, якщо вартість одиниці не перевищує розміру мінімальної зарплати (у 2021 році — 6000 грн);
  • якщо товар коштує дорожче, але за нього розраховуються за допомогою платіжного терміналу;
  • якщо покупцеві надають розрахунковий документ з відображенням операції в типовій формі ведення обліку.
Також у цьому проекті закону пропонують збільшити граничні обсяги доходів для 2-ї та 3-ї груп платників на спрощеній системі – залежно від кількості найманих працівників. Граничний обсяг доходів – це річний дохід ФОП, який не можна перевищувати, щоб залишатися на спрощенці. Пропонують збільшення на 300 розмірів мінімальної зарплати на одного найманого співробітника.
Наприклад, у ФОП є два наймані співробітники, його граничний обсяг доходу збільшиться на 6000 грн х 300 = 1,8 млн грн. Наразі граничний обсяг доходу для таких ФОП становить близько 7 млн грн.
Але при цьому для ФОП 3-ї групи (найпоширенішої) встановлюють обмеження до 10 найманих співробітників, щоб цю систему продовжували використовувати тільки малі підприємці.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас