Іспанія інвестує понад 4 млрд євро у виробництво електромобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанія інвестує понад 4 млрд євро у виробництво електромобілів

Технології&Авто
262
Уряд Іспанії заявив, що інвестує 4,3 млрд євро у виробництво електромобілів і акумуляторів в рамках своєї великомасштабної національної програми, що фінансується в основному за рахунок коштів Європейського Союзу (ЄС), виділених на відновлення після пандемії коронавірусу.
Як повідомляє Reuters, прем’єр-міністр Педро Санчес сказав, що план уряду зі стимулювання приватних інвестицій в країну буде включати весь виробничий ланцюжок, від видобутку літію до виробництва акумуляторних елементів і збірки електромобілів.
«Для Іспанії важливо відреагувати і передбачити цю трансформацію в автомобільному секторі Європи», – сказав він, додавши, що, за оцінками уряду, приватний сектор може внести ще 15 млрд євро в цю ініціативу.
Після Німеччини Іспанія є другим за величиною виробником автомобілів в Європі і восьмим за величиною в світі.
До речі, в телеграм-каналі Finance_ukr ми часто публікуємо новини зі світу технологій. Підписуйтесь!
Санчес очікує, що з новою інвестпрограмою, яка є частиною пакета на 13 млрд євро для стійкої мобільності, внесок цього сектора в іспанську економіку до 2030 року досягне 15%, в порівнянні з приблизно 10% зараз.
Програма також включатиме 1 мільярд євро на розширення інфраструктури зарядки, додав він.
В рамках програми ЄС, Іспанія отримає до 2026 року гранти на суму близько 70 млрд євро, щоб допомогти оживити європейську економіку, яка сильно постраждала від кризи.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас